Pressemeddelelse

Universiteter og Arla skruer op for dansk fødevareforskning

Forskere fra Danmarks to største universiteter og eksperter fra Arla skal gøre Danmark til et af verdens dygtigste fødevarelande. Arla har i dag indgået officielle forsknings-samarbejder med hhv. Aarhus Universitet og Københavns Universitet.

Arla har gennem en årrække haft et udbytterigt samarbejde med hhv. Københavns Universitet (KU) og Aarhus Universitet (AU), og har nu besluttet at etablere egentlige strategiske samarbejder med de to universiteter. De to aftaler skal ses som en styrkelse og koordinering af de allerede gode eksisterende relationer inden for forskning, udvikling og uddannelse inden for fødevaresektoren.

Helt konkret vil Arla og universiteterne stille forskere, teknologi og kompetencer til rådighed for hinanden i projekter og andre aktiviteter, der skal skabe større viden om fødevaresikkerhed, ernæring og sundhed, mælkens sammensætning, forbrugerindsigt, emballage og bæredygtig produktion.

”Arla er en global virksomhed med stærke og meget brede in-house forsknings-, udviklings- og produktionskompetencer. Deres globale indsigt i fødevareindustrien og forbrugernes behov kombineret med vores internationalt anerkendte forskning er et godt udgangspunkt for samarbejdet,” siger rektor ved Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen om KU og Arla’s aftale.

En lignende aftale er indgået mellem Arla og Aarhus Universitet, hvor man ser frem til et øget samarbejde.

”På Aarhus Universitet satser vi i øjeblikket på at styrke universitetets grundforskningsmiljøer og den anvendelsesorienterede forskning på fødevareområdet. Med den nye aftale kan vi udvikle det gode samarbejde, vi i dag har med Arla, om at styrke dansk fødevareproduktion,” siger prorektor ved Aarhus Universitet, Søren E. Frandsen.

Viden er vejen til vækst
Arla forventer, at de nyindgåede samarbejder med hhv. KU og AU kan være med til at forbedre den danske konkurrenceevne inden for fødevarer.

”En af forudsætningerne for vækst i Danmark er et tæt samarbejde mellem erhvervslivet og de danske videnscentre. Vi tror på, at det gavner Danmarks konkurrenceevne, at virksomheder som vores lader vores medarbejdere og ikke mindst vores dygtige innovationsfolk udveksle erfaring og viden med de kompetente forskningsmiljøer, vi har på universiteterne i København og Aarhus,” siger adm. direktør i Arla Foods, Peder Tuborgh.

”Vi vil gerne være med til at sikre dansk erhvervslivs position i en globaliseret konkurrencepræget verden. Udover de produkter, som mange danskere kender fra hverdagen, har Arla også en stor produktion og udvikling af højtspecialiserede mælkebaserede ingredienser til forbrugere og fødevareindustrien i resten af verden. Det giver indsigt og kompetencer, som kan bruges af universiteterne til gavn for alle,” siger Peder Tuborgh.

Arla Foods’ to samarbejdsaftaler med hhv. KU og AU gælder begge indledningsvis i fem år.

For yderligere information kan følgende personer kontaktes:

  • Henrik Jørgen Andersen, Senior Director i Corporate Research & Innovation hos Arla Foods på tlf. 20 95 12 41.
  • Charlotte Autzen, Chefkonsulent ved Københavns Universitet på tlf. 28 75 42 64
  • Søren E. Frandsen, prorektor ved Aarhus Universitet på tlf. 29 25 86 90

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager