Karolines torskeret
1 timer

Karolines torskeret

Gratineret fiskeret med torsk. Passer godt til en festmiddag.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karolines torskeret

Gratineret fiskeret med torsk. Passer godt til en festmiddag.

Antal portioner
  • 2½ dl tør hvidvin
  • 1 tsk groft salt
  • 1 laurbærblad
  • 2 spsk hakket zittauerløg
  • 500 g torskefilet
  • 250 g champignoner
  • 2 spsk rasp
  • 2 spsk smør

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Vin, krydderier og løg bringes i kog. Torskefileter og champignonskiver lægges i gryden, og fileterne dampes 5-10 min. Suppen sies fra (gemmes). Fisk og champignoner fordeles i 8 smurte gratinskaller eller et gratinfad.

Smørret smeltes i en gryde, melet kommes i, og derefter tilsættes fiskesuppe, fløde, citronsaft, salt og peber. Saucen koges godt igennem og halvdelen af osten blandes i. Den legeres med æggeblommer, og hældes over fisken. Drysses med resten af osten og rasp. Smørklatter fordeles ovenpå. Gratineres i ovnen, til overfladen er let gylden.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Chardonnay Bourgogne, Frankrig

Til denne lækre fiskeret vil en fadlagret hvidvin på chardonnay-druen være god, fx en bourgogne blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til hvid fisk