Miniruller

Miniruller minder om en forårsrulle, dejen er blot tykkere. Kan steges både i ovn og på pande.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Miniruller

Miniruller minder om en forårsrulle, dejen er blot tykkere. Kan steges både i ovn og på pande.

10 miniruller pr. portion

Antal portioner
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g koldt smør
  • ½ dl vand

Fyld

  • 10 g smør
  • 250 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 stor, rød peberfrugt i små tern
  • 3 små knuste fed hvidløgsfed
  • 1½ tsk stødt chili, fx ancho
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • mælk til pensling
  • 25 g smør

Pynt

  • stødt chili fx ancho

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Tilsæt vand lidt efter lidt.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Fyld

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet i ca. 1 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt de øvrige ingredienser og steg ved jævn varme i ca. 5 min. Smag fyldet til.

Del dejen i 10 stykker og ælt dem smidige på et meldrysset bord. Rul hver dejklump ud til ca. 10 x 14 cm. Pensl med mælk og læg ca. 2½ spsk kødfyld midt på hver dejplade. Buk de 2 ender ind over fyldet, og rul derefter stramt fra den anden side, så det ligner en lille forårsrulle.

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg 5 miniruller ad gangen ved jævn varme i ca. 7 min. - vend dem af og til.

Server de lune miniruller med salat og syrnet fløde som "snack", til fx en reception.

Tips

Miniruller kan tilberedes i ovn. Bag dem ca. 20 min. ved 200°. Server miniruller som hovedret sammen med ris og salat.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %
Print