Studerende

Leverer Arla til supermarkedernes egne mærker?

Ja, Arla leverer til nogle af supermarkedernes egne mærker (også kaldet private label). Det fungerer som regel på den måde, at supermarkederne indgår en 1-årig kontrakt med en leverandør om at levere et produkt til deres mærke. Det kan fx. være Coop's X-tra mælk, Aldi's rejeost eller Dansk Supermarkeds Egelykke.

Hvert år er kæderne ude for at indhente tilbud hos leverandørerne for at se hvem, der kan levere det ønskede produkt. Produktet kan derfor skifte producent, så næste gang er det måske et andet dansk mejeri eller måske et udenlandsk mejeri som producerer produktet.

Arla Foods ejer ikke det samlede produktet, når det drejer sig om private label, men producerer det blot for supermarkedskæden. Det er kæden selv, der ejer produktet og bestemmer derfor selv, hvad der
skal stå på emballagen og hvilken recept produktet skal laves efter.

På den måde er det kæden, der står som afsender på emballagen. Det eneste som loven kræver i forhold til de produkter, som Arla laver, er, at der står på emballagen hvilket mejeri, der har produceret produktet. Det kunne fx være M 189( Birkum mejeri). På den måde, vil du som forbruger altid kunne finde tilbage til, hvis produktet produceres af et af Arlas mejerier. På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du finde en liste over danske mejerier med tilhørende mejerinummer.