Græsk yoghurt

Græsk yoghurt er et fermenteret mælkeprodukt, som har en tykkere konsistens end almindelig yoghurt. Græsk yoghurt, der også er kendt som drænet yoghurt, fremstilles på samme måde som almindelig yoghurt, dog med et ekstra trin, der giver græsk yoghurt den karakteristiske tykke konsistens. Efter tilsætning af syrningskulturer og omdannelse af laktose til mælkesyre drænes yoghurten for at fjerne den flydende valle. Nogle produktioner benytter sig af at tilsætte mælkepulver for at hæve tørstofindholdet.

Hvad er forskellen på græsk yoghurt og græsk inspireret yoghurt?
Græsk yoghurt er drænet for en del af valleindholdet, så der opnås en tykkere, mere cremet konsistens, forklarer Tine Rask Licht. Vallen er den halvtransparente væske, der ofte lægger sig oven på yoghurt, når det står i bøtten i køleskabet.

Yoghurt, der kalder sig græsk inspireret, er typisk ikke drænet, men har i stedet fået tilsat modificeret majsstivelse og pektin.