Hvad indeholder mælk?

Mælk er rig på protein

Mælk har et naturligt højt indhold af protein, som er med til at øge og vedligeholde vores muskelmasse. Læs mere om proteinindholdet i mælk.

Mælk er rig på calcium

Mælk og mejeriprodukter er den vigtigste kilde til calcium i danskernes kost ifølge Fødevarestyrelsen. Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler og er årsag til, at fødevaremyn-digheder verden over anbefaler magre mejeriprodukter som en del af en sund og balanceret kost.

Kan mælkealternativer erstatte komælk?

Plantebaserede alternativer kan ikke ernæringsmæssigt erstatte mælk. Det naturlige indhold af vigtige vitaminer og mineraler er mindre end i mælk, fastslår Fødevarestyrelsen.

Hvad består mælk af?

Mælk består af 90 procent vand og derudover protein, kulhydrat og et varieret fedtindhold. Mælk indeholder desuden næringsstofferne calcium, vitamin B2, vitamin B12, fosfor, jod og kalium.

Hvad er pH-værdien af mælk?

Den naturlige ph-værdi for mælk er omkring 6,3-6,6, som er tæt på neutral. Se skema over pH-værdier på forskellige drikke her.

Hvor meget sukker er der i mælk?

Mælk indeholder ikke tilsat sukker, men har et naturligt sukkerindhold på 4,7 gram mælkesukker (laktose) per 100 gram.

Hvor mange kalorier er der i mælk?

Kalorieindholdet i mælk varierer, alt efter hvilken mælketype man drikker. Fedtprocenten er højest i sødmælk og lavest i skummetmælk. Se tabel over hvor mange kalorier og fedtprocenter der er i mælk her.