Generation Food Award

Awards og partnere til Generation Food Award 2023

 

 

Børnenes Pris

Awarden, der hylder de ildsjæle, som inspirerer børn til at gå i køkkenet og lave mad – udpeget af børnene selv  

UDDELES AF ARLA FONDENS BØRNEPANEL

 

De nominerede er:

  • Casper Sobczyk, kok og restaurantejer
  • Rasmus Smedstrup, madblogger
  • Karen-Elisabeth Gadtoft. madblogger og kogebogsforfatter

 

Årets Smagsgiver

Awarden, der hylder de ildsjæle, der gør børn nysgerrige på at bruge alle deres sanser, når de smager efter og smager til.

AWARDPARTNER:


De nominerede er:

  • Michael Holm Jensen, kok/køkkenansvarlig på Kalvebod Fælles skole
  • Heidi Østergård Poulsen, madmor i Klemensker Børnehus
  • Charlotte Moesjær, madmor i Himmelbuen
 

Årets Råvareinspirator

Awarden, der hylder de ildsjæle, som inspirerer børn og unge til at træffe valg om råvarer med omtanke for dem selv og klimaet.

AWARDPARTNER:

De nominerede er:

  • Mette Refshauge Foged, udeskolevejleder i Karpenhøj Naturcenter
  • Mia Krogh Andersen, køkkenansvarlig/ernæringsassistent i Børnehuset Mælkevejen
  • Mette Andersen, køkkendame i Rårup/Skjold Fællesinsitution

Årets Madformidler

Awarden, der hylder de ildsjæle, som gennem en stærk formidling arbejder for at fremme bedre madvaner blandt børn og unge i grundskolen.

AWARDPARTNER:

imagefdq1j.png

De nominerede er:

  • Gitte Madsen, madkundskabslærer på Lynghedeskolen
  • Mette Hauge Falkø, madkundskabslærer på Ebeltoft Skole
  • Natascha Laebol Kylbo, madkundskabslærer på Glamsbjergskolen

Årets Fællesskaber

Awarden, der hylder de ildsjæle, som bruger maden og måltidet til at skabe stærke fællesskaber blandt børn og unge.

AWARDPARTNER:


De nominerede er:

  • Jacob Ravnsborg, kok og blæksprutte i Sambiosen
  • Svend Erik Jacobsen, formand i Red Barnet Ringsted
  • Ann-Katrine Aasberg Kjærnø, lærer/kantinepersonale på Herstedvester Skole

Årets Stjerneskud

Awarden, der hylder de ildsjæle, som inspirerer børn og unge til at dykke ned i havets spisekammer.

AWARDPARTNER:


De nominerede er:

  • Rikke Stjerne Møller, fiskerkone, grafiker, mm. 
  • Brit Østergård Olsen, dagplejer i Syddjurs Kommune
  • Mai Manaa, turistchef Thy ved Visit Nordvestkysten
 

Årets Madsjæl

Awarden, der hylder årets madsjæl, som gør en ekstraordinær forskel for børn og unges madvaner.

AWARDPARTNER:


De nominerede er:

  • Birgitte Schnack Nielsen, klinisk diætist på Roskilde Sygehus
  • Britta Johnsen, pædagogisk leder i Landbørnehaven Svalebækgård
  • Lene Sebald, madmor i Børnehuset Egmontgården
 

Hvad er en madhelt?

Rejsen til et sundt liv starter tidligt, men madglæde kommer ikke af sig selv. Vi ved, at ikke alle får interessen for mad med hjemmefra, og for rigtig mange børn og unge afhænger glæden ved at lave mad af de rollemodeller, de møder på deres vej fra ”vugge til voksen”.

Det kan være en madmor, der tryller med maden i børnehaven. En spejderleder, der laver bålmad med en flok spejdere. En klubmedarbejder, der med madlavning som omdrejningspunkt skaber fællesskaber for unge. Eller det kan være en madkundskabslærer, fodboldtræner, bedstemor, som på sin egen måde sørger for sunde snacks eller skaber madglæde på anden vis.

Årets madsjæl

Hverdagens madhelte i rampelyset

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt Generation Food Award, som er et årligt awardshow. Inden for 8 forskellige kategorier kåres de madhelte, der har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode og sunde madvaner.

Award-partnernes bidrag går ubeskåret til Arla Fondens arbejde.

Vi afholder Generation Food Award den 30. oktober 2023.

Vinder af Årets Madsjæl 2022

Lisbeth

Vinderen af Årets Madsjæl 2022 er Lisbeth Pedersen, dagplejer i Agedrup, fordi hun med stort engagement og kreativitet inddrager dagplejebørnene i alt fra havedyrkning, hvor hvert barn har egen køkkenhave, til indkøb, hvor børnene inddrages med egen rygsæk, til affaldssortering, hvor ladcyklen til formålet omdannes til en skraldebil. Lisbeth bruger sit erhverv til tidligt at klæde børnene på og danne et godt fundament for deres videre maddannelse. Hos Lisbeth inddrages børnene fra jord til bord.

De øvrige nominerede var:
• Henrik Byrial, frivillig samt skolehaveleder og underviser på Vibevadgaard i Lejre
• Michael Dinesen, kantinechef på Hotel- og Restaurantskolen i København
Deres nomineringsvideoer kan ses længere nede på siden