Bedre madvaner for næste generation

Generation Food Award

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt initiativet Generation Food Award. 

Generation Food Award er en årlig prisuddeling, der i syv kategorier kårer aktører, som i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode madvaner.

Juryen til årets awardshow udgøres af professor i madkundskab, læring og trivsel Karen Wistoft, formand for Rådet for Børns Læring Charlotte Rønhof, ernæringsekspert og forfatter Christian Bitz, direktør for Madkulturen Judith Kyst samt direktør i Arla Fonden Sanne Vinther.

Overskuddet fra aftenen går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr, der hvert år uddanner 3.000 børn i sunde madvaner. Målet er, at 10.000 børn årligt skal have samme mulighed.

ÅRETS MADSJÆL

Som et nyt initiativ har vi i år indført kategorien Årets Madsjæl.

Årets Madsjæl hylder hverdagens lokale madhelte. Dem, der brænder for at skabe madglæde og gode spisevaner blandt børn og unge.

Det er en pris for folket – af folket, og med jeres hjælp har vi fundet frem til tre finalister. De nominerede er… 

CHARLOTTE THYBERG – Kærlige måltider til ramte familier

Charlotte er stifter af velgørenhedsprojektet Det Kærlige Måltid i Aarhus, hvor unge frivillige i samarbejde med en professionel kok tilbereder sunde måltider til familier, som er ramt af alvorlig sygdom eller traume.

Charlotte er nomineret, fordi hun ”gør en forskel for kriseramte familier og unge studerende, der lærer at lave sund og nærende mad, samtidig med at de lærer at give noget uden selv at skulle modtage noget.”

KELD SVENDSEN – Bedstefar er madambassadør

Keld er tovholder på Børnebørnenes Madværksted i Egedal, der samler to generationer i køkkenet. Her lærer bedsteforældre og børnebørn om sund mad og gode madvaner – alt sammen imens de lærer hinanden bedre at kende.

Keld er nomineret, fordi han ”er en ihærdig bannerfører for at skabe flere madværkstedet for bedsteforældre og børnebørn. Han er altid glad og positiv. Han er visionær og fantastisk til at skaffe en masse omtale af Børnebørnenes madværksted.”

TRINE WETTENDORLF HASLING – Madmirakler for de mindste

Trine er ernæringsassistent i den integrerede institution Myretuen i Skævinge, hvor hun har sat sund mad på dagsordenen og inviteret børn i alle aldre med i køkkenet.

Trine er nomineret, fordi hun ”er en ildsjæl, der i sit arbejde med børnene er med til at skabe stor madglæde hos store og små. Hun lærer børnene om gode spisevaner samtidig med at hun giver dem større madmod, en hel masse erfaringer og lysten til at lave mad selv.”

De øvrige kategorier og deres sponsorer er...

GFA2020_sponsor.PNG


DER SKAL LYDE EN STOR TAK TIL JER. DERUDOVER OGSÅ MANGE TAK TIL CARLSBERG, HJALTELIN STAHL & RADIUS. UDEN JER VAR DET IKKE MULIGT AT HYLDE DE ILDSJÆLE, DER YDER EN EKSTRAORDINÆR INDSATS.