Generation Food Award
Bedre madvaner for næste generation

Generation Food Award

De 10 award-vindere

Der skal lyde et stort tillykke til alle 30 nominerede - og de i alt 10 vindere af årets priser til Generation Food Award. Tak fordi I hver dag kæmper for bedre madvaner for vores børn og unge. 

De 10 vindere er: 

Louisa Lorang - Årets offentlige forbillede for børn og unges madvaner
Ronni Brokholm Olesen - Årets lokale ansvarstager - i butik
Jonas Vigkilde - Årets madformidler
Tomas Nagel - Årets madsjæl i folkeskolen
Klavs Styrbæk - Årets smagsløg
Simon Lehm Frandsen - Årets madsjæl i forenings- og fritidslivet
Barakat Mohammad - Årets fødevarehåndværker - i slagterfaget
Gorm Wisweh - Årets råvarehelt
Tine Binne Petersen - Årets grønne madsjæl 
Mie Reihs Hegnar - Årets Madsjæl 2021

Generation Food Award
Madfærd

Årets Madsjæl 2021 - Mie Reihs Hegnar

Med jeres hjælp fandt vi frem til Årets Madsjæl 2021 - Mie Reihs Hegnar. 

Blandt 200 indstillinger blev 3 personer udvalgt som de nominerede. I sidste ende løb Mie med prisen, og juryens begrundelse herfor lyder således: 

"Mie, du får denne pris fordi, du hver dag arbejder på at styrke madmod, madglæde, sundhed og fællesskab for børn og unge. Samtidig mætter du nogle sultne maver med lækker, velsmagende mad.

Juryen finder det ekstra prisværdigt, at du, udover at engagere skolebørn, også engagerer indvandrerkvinder. Det skaber et stort fællesskab i lokalområdet, samtidig med at du og dit arbejde gør børn og unge nysgerrige på ny mad. Det er noget, de kan tage med sig resten af livet."

Årets madsjæl Mie Reihs Hegnar

De 10 awards er sponsoreret af

 

Årets råvarehelt: Danish Crown

Årets madformidler: Bitz

Årets madsjæl i forenings- og fritidslivet: føtex

Årets grønne madsjæl: Earth Control

Årets madsjæl i folkeskolen: Madkulturen

Årets smagsløg: Santa Maria

Årets fødevarehåndværker - i slagterfaget: Danske Slagtermestre

Årets forbillede for børn og unges madvaner: Dansk Industri

Årets lokale ansvarstager - i butik: De Samvirkende Købmænd

Årets Madsjæl 2021: Arla

 

Hverdagens madsjæle i rampelyset

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt Generation Food Award, som er et årligt awardshow. Inden for 10 kategorier kåres de ildsjæle, der har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode og sunde madvaner.

Vi har været nødt til at udsætte Generation Food Award til den 13. september 2021. 

Overskuddet fra aftenen går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr, der hvert år lærer 3.000 børn og unge om sunde madvaner. 

På en færd - en Madfærd

Mie Reihs Hegnar - nomineret og vinder af Årets Madsjæl 2021

Mie har stiftet Madfærd, som er et initiativ der kobler skolemad og madskole. Det er et initiativ, hvor elever laver mad til elever - og hvor der udvikles madglæde- og kompetencer, børnene kan tage med sig resten af livet. 

Mie er nomineret, fordi hun hver dag "arbejder ud fra et ønske om at give børn ro og nydelse til at udvikle madmod og glæde ved at fremstille sunde måltider, som indtages i fællesskabet i løbet af skoledagen."

Madmirakler for de mindste

Thomas Bjørn Leth-Nissen - nomineret til Årets Madsjæl 2021

Thomas er kok i Daginstitutionen Kareten, hvor han til involverer børnene i den daglige madlavning. Han skaber madmod og vækker nysgerrighed hos de mindste, når de sammen undersøger hvordan mad smager, mærkes og ser ud. 

Thomas er nomineret, fordi han "er en meget levende og dygtig ildsjæl. Han brænder for at give børnene en god tilgang til mad."

Lokal ildsjæl

Peter Skov - nomineret til Årets Madsjæl 2021

Peter er halinspektør i Sotuby Multihus, hvor han har sat sund mad på dagsordenen. I Multihuset er han i daglig kontakt med skolebørn og unge mennesker, og ønsker at skabe gode, vedvarende madvaner for dem. 

Peter er nomineret, fordi han "har en vision og et ønske om at åbne sanserne og smagsoplevelser for både børn og voksne. Han kæmper for, at vi skal fylde vores maver med lødige madvarer, og at børnene skal have sunde alternativer og gode madvaner."

Hvad er en madsjæl?

Rejsen til et sundt liv starter tidligt, men madglæde kommer ikke af sig selv. Vi ved, at ikke alle får interessen for mad med hjemmefra, og for rigtig mange børn og unge afhænger glæden ved at lave mad af de rollemodeller, de møder på deres vej fra ”vugge til voksen”.

Det kan være en madmor, der tryller med maden i børnehaven. En spejderleder, der laver bålmad med en flok spejdere. En klubmedarbejder, der med madlavning som omdrejningspunkt skaber fællesskaber for unge. Eller det kan være en madkundskabslærer, fodboldtræner, bedstemor, som på sin egen måde sørger for sunde snacks eller skaber madglæde på anden vis. 

 

Årets madsjæl