Generation Food Award

Hvad er en madhelt?

Rejsen til et sundt liv starter tidligt, men madglæde kommer ikke af sig selv. Vi ved, at ikke alle får interessen for mad med hjemmefra, og for rigtig mange børn og unge afhænger glæden ved at lave mad af de rollemodeller, de møder på deres vej fra ”vugge til voksen”.

Det kan være en madmor, der tryller med maden i børnehaven. En spejderleder, der laver bålmad med en flok spejdere. En klubmedarbejder, der med madlavning som omdrejningspunkt skaber fællesskaber for unge. Eller det kan være en madkundskabslærer, fodboldtræner, bedstemor, som på sin egen måde sørger for sunde snacks eller skaber madglæde på anden vis.

Årets madsjæl

Hverdagens madhelte i rampelyset

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt Generation Food Award, som er et årligt awardshow. Inden for 8 forskellige kategorier kåres de madhelte, der har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode og sunde madvaner.

Award-partnernes bidrag går ubeskåret til Arla Fondens arbejde.

Vi afholder Generation Food Award den 3. oktober 2022.

De nominerede til Årets Madsjæl

Blandt flere hundrede indstillinger er der valgt tre nominerede.

Året madsjæl finalist #1

Michael

Michael er kantinechef på Hotel-og Restaurantskolen. Han er indstillet og nomineret, da han grundet hans energi, kvalitetssans og engagement er en kilde til inspiration og glæde for de mange unge mennesker, der går på skolen, og som kommer til at spille en central rolle i fremtidens madbranche.

 

Årets madsjæl finalist #2

Lisbeth

Lisbeth er dagplejer i Agedrup. Hun er indstillet og nomineret, da hun engagerer børnene og har dem med til alt. De bliver inddraget i madlavning fra jord til bord. Lisbeth bruger sin rolle til tidligt at klæde børn på ift. madforståelse.

Årets madsjæl finalist #3

Henrik

Henrik er skolehaveleder, underviser, PhD og stifter af ”Plant et frø”. Henrik er indstillet og nomineret, da han forbinder landbrug, undervisning og lokalsamfundet på en innovativ måde. Udover det får han skabt et univers for mad- og naturglæde.

Årets priser 2022

Årets børnepris

Awarden, der hylder de ildsjæle, der bruger de sociale medier som platform til at inspirere børnene til selv at komme mere i køkkenet – udvalgt af børnene.

UDDELES AF ARLA FONDENS BØRNEPANEL

 

 

Året stjerneskud

Awarden, der hylder de ildsjæle, som inspirerer børn og unge til at dykke med i havets spisekammer.

AWARD PARTNER

logo.png

 

 

Årets råvareinspirator

Awarden, der hylder de ildsjæle, som inspirerer børn og unge til at træffe valg om råvarer med omtanke for dem selv og klimaet.

AWARD PARTNER

fotex2x 1.png

 

 

Årets butikspioner

Awarden, der hylder de ildsjæle i små og mellemstore butikker, der tager et ansvar for at fremme gode madvaner blandt børn og unge.

AWARD PARTNER

 

 

Årets madformidler

Awarden, der hylder de ildsjæle, som gennem en stærk formidling arbejder for at fremme bedre madvaner blandt børn og unge i grundskolen.

AWARD PARTNER

logo_madkulturen_big_horisontalt_rgb--200px.png

 

 

Årets madspildshelt

Awarden, der hylder de ildsjæle, som gør en forskel for børn og unges forståelse for madspild.

AWARD PARTNER

tgtg_logo_100x100.png

 

 

Årets fællesskaber

Awarden, der hylder de ildsjæle, som bruger maden og måltidet til at skabe stærke fællesskaber blandt børn og unge.

AWARD PARTNER

di-fodevarer-cmyk 1-200px.png

 

 

Årets madsjæl 2022

Awarden, der hylder årets madsjæl, som gør en ekstraordinær forskel for børn og unges madvaner.

AWARD PARTNER