Generation Food Award
Bedre madvaner for næste generation

GENERATION FOOD AWARD

Hverdagens madhelte i rampelyset

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt Generation Food Award, som er et årligt awardshow. Inden for syv kategorier kåres de ildsjæle, der har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode og sunde madvaner.

Vi afholder Generation Food Award igen i marts 2021. 

Overskuddet fra aftenen går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr, der hvert år lærer 3.000 børn og unge om sunde madvaner. 

Nominér din kandidat her

Hvad er en madhelt?

Rejsen til et sundt liv starter tidligt, men madglæde kommer ikke af sig selv. Vi ved, at ikke alle får interessen for mad med hjemmefra, og for rigtig mange børn og unge afhænger glæden ved at lave mad af de rollemodeller, de møder på deres vej fra ”vugge til voksen”.

Det kan være en madmor, der tryller med maden i børnehaven. En spejderleder, der laver bålmad med en flok spejdere. En klubmedarbejder, der med madlavning som omdrejningspunkt skaber fællesskaber for unge. Eller det kan være en madkundskabslærer, fodboldtræner, bedstemor, som på sin egen måde sørger for sunde snacks eller skaber madglæde på anden vis. 

Måske du kender en helt anden madhelt, som skal hyldes? 
Nu har DU mulighed for at hylde netop en, der gør en forskel for DIG.

Årets madsjæl
Kærlige måltider til ramte familier

Årets Madsjæl 2020 - Charlotte Thyberg

Med jeres hjælp fandt vi ved sidste Generation Food Award frem til Årets Madsjæl 2020 - Charlotte Thyberg. 

Charlotte er stifter af velgørenhedsprojektet Det Kærlige Måltid i Aarhus, hvor unge frivillige i samarbejde med en professionel kok tilbereder sunde måltider til familier, som er ramt af alvorlig sygdom eller traume.

Charlotte er Årets Madjæl 2020, fordi hun ”gør en forskel for kriseramte familier og unge studerende, der lærer at lave sund og nærende mad, samtidig med at de lærer at give noget uden selv at skulle modtage noget.”

Årets madsjæl Charlotte Thyberg