Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt Generation Food Award, som er et årligt awardshow. Inden for 8 forskellige kategorier kåres de madhelte, der har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode og sunde madvaner.
Award-partnernes bidrag går ubeskåret til Arla Fondens arbejde.
Vi afholder Generation Food Award den 3. oktober 2022.
Ildsjæl, som inspirerer børn til at gå i køkkenet og lave mad – udpeget af børnene selv
UDDELES AF ARLA FONDENS BØRNEPANEL
Gorm Wisweh & Micki Cheng, for deres partnerskab med GoCook, hvor de – sagt med børnenes egne ord – tager deres store viden om mad ned på et niveau, så alle kan være med. De formår at formidle i børnehøjde, så børnene aktiveres og inspireres til at være madmodige og dygtiggøre sig. Og så har de en afslappet og humoristisk tilgang til madlavningen, som smitter af på børnene og skaber et sjovt og opløftende rum omkring måltidet.
De øvrige nominerede var:
Ildsjæl, som gør en forskel for børn og unges forståelse for madspild.
AWARDPARTNER:
Ida Marie Lüders Rusbjerg, madmor i Vuggestuen og Børnehuset Jægergårdsgade i Aarhs, der indtænker reduktion af madspild i alt, hun foretager sig i køkkenet. Kreativ brug af rester og smittende madglæde er kendetegnende for Ida, der tager alle grød- og supperester i brug, når hun blandt andet bager eftermiddagsbrød til børnene. Al mad laves fra bunden, og når der er jordbær på menuen, bruge Ida toppen af bærret som pynt.
De øvrige nominerede var:
Ildsjæl, som inspirerer børn og unge til at træffe valg om råvarer med omtanke for dem selv og klimaet.
AWARDPARTNER:
Martin Robert Bacher, spejderleder i Holbæk, fordi han inviterer børn helt ned til tre år ind i spejderfællesskabet, hvor de blandt andet kan tage mærket ”fra jord til bord”. Martin inspirerer til madmod året rundt. Foråret byder på ramsløgsplukning, sommeren på hyldeblomst-jagt og efteråret byder på æblerov og halloween-græskar, som efterfølgende bliver til suppe, boller og ristede kerner. Børnene bliver klogere på sæsonens råvarer til gavn for madmod, humør og klima.
De øvrige nominerede var:
Ildsjæl, som gennem en stærk formidling arbejder for at fremme bedre madvaner bland børn og unge i grundskolen
AWARDPARTNER:
Yves Tra Bi, madkundskabslærer på Birkerød Privatskole, fordi han formår at skabe samspil mellem madkundskab og skolens øvrige fag gennem veludførte restaurantaftener. Her involverer han eleverne, som får lov at søge stillinger som køkkenchef, overtjener eller souschef. I samspil med musik og billedkunst byder aftenen på levende musik og kunst på væggene, og den tre-retters menu introduceres på både tysk og fransk i samspil med sprogfagene. Yves vækker elevernes madglæde og får hver enkelt elev til at skinne.
De øvrige nominerede var:
Ildsjæl, som bruger maden og måltidet til at skabe stærke fællesskaber bland børn og unge.
AWARDPARTNER:
Sussie Holmtoft, folkeskolelærer samt idékvinde og leder af 4H på Bornholm, knokler for, at børn og unge på Bornholm får sjove og lærerige oplevelser med mad. Sussie har startet Det levende Køkken og samlet 100 frivillige i en lille på Bornholm, så byen emmer af liv. Hun tager afsæt i sundhed, natur og madglæde og samler hele byen. Gennem maden og måltider skaber Sussie fællesskaber blandt børn og unge og store dele af Bornholms befolkning.
De øvrige nominerede var:
Ildsjæl, som inspirerer børn og unge til at dykke ned i havets spisekammer.
AWARDPARTNER:
Sanne Busk Hansen, tovholder og madmor i Egense Sejlklubs børneklub, fordi hun aktivt bruger havnen og havet til at udvide børnenes madkendskab og madmod. Sammen med børnene dykker Sanne ned i havets skatkammer og arrangerer natur-skattejagt på havnen, hvor der samles østers, muslinger og rejer, som tilberedes i fællesskab. Sanne er børneklubbens personlige madhelt.
De øvrige nominerede var:
Ildsjæl i små og mellemstore butikker, som tager et ansvar for at fremme gode madvaner blandt børn og unge.
AWARDPARTNER:
Gitte Sjøltov, ejer af ostehandel Lynhjem eftf. Ole Jensen i Helsingør, fordi hun inspirerer til god kvalitet og store smagsoplevelser for børn, unge og familier. Hun skaber oplevelser omkring og med en råvare, som for mange børn og unge kræver lidt ekstra madmod. Gitte insisterer på sanser og smagninger, som kan følge børnene op gennem livet, og så trækker hendes arbejde ind i lokalmiljøet.
De øvrige nominerede var: