Generation Food Award

Hvad er en madhelt?

Rejsen til et sundt liv starter tidligt, men madglæde kommer ikke af sig selv. Vi ved, at ikke alle får interessen for mad med hjemmefra, og for rigtig mange børn og unge afhænger glæden ved at lave mad af de rollemodeller, de møder på deres vej fra ”vugge til voksen”.

Det kan være en madmor, der tryller med maden i børnehaven. En spejderleder, der laver bålmad med en flok spejdere. En klubmedarbejder, der med madlavning som omdrejningspunkt skaber fællesskaber for unge. Eller det kan være en madkundskabslærer, fodboldtræner, bedstemor, som på sin egen måde sørger for sunde snacks eller skaber madglæde på anden vis.

Årets madsjæl

Indstillingen til Årets Madhelte er slut

Tak for alle jeres gode indstilligner af dygtige/kreative/skøre/innovative (og meget mere) madhelte! Med jeres hjælp kan vi nu nominere de endelige madhelte i 8 forskellige kategorier. 

De endeligt nominerede madhelte kontaktes direkte via et papirbrev inden for den allernærmeste fremtid. 

Hverdagens madhelte i rampelyset

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. Derfor har vi skabt Generation Food Award, som er et årligt awardshow. Inden for 8 forskellige kategorier kåres de madhelte, der har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode og sunde madvaner.

Sponsorbidrag går ubeskåret til Arla Fondens MADlejr, der hvert år lærer tusindvis af børn og unge om sunde madvaner. 

Vi afholder Generation Food Award i efteråret 2022. 

På en færd - en madfærd

Mie Reihs Hegnar - nomineret og vinder af Årets Madsjæl 2021

Med jeres hjælp fandt vi frem til Årets Madsjæl 2021 - Mie Reihs Hegnar. 

Blandt 200 indstillinger blev 3 personer udvalgt som de nominerede. I sidste ende løb Mie med prisen, og juryens begrundelse herfor lyder således: 

"Mie, du får denne pris fordi, du hver dag arbejder på at styrke madmod, madglæde, sundhed og fællesskab for børn og unge. Samtidig mætter du nogle sultne maver med lækker, velsmagende mad.

Juryen finder det ekstra prisværdigt, at du, udover at engagere skolebørn, også engagerer indvandrerkvinder. Det skaber et stort fællesskab i lokalområdet, samtidig med at du og dit arbejde gør børn og unge nysgerrige på ny mad. Det er noget, de kan tage med sig resten af livet."