Bananer i karamel
45 min

Bananer i karamel

Uhmm karamelliserede bananer smager himmelsk!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bananer i karamel

Uhmm karamelliserede bananer smager himmelsk!

4 personer pr. portion

Antal portioner

Karamel

  • 4 bananer
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 8 skiver franskbrød, tyndtskåret - i hele og halve
  • 50 g smør - smeltet

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Karamel

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande på 21 cm i diameter. Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme. Tilsæt smør og kog blandingen under omrøring i ½ min. Tag panden af varmen og lad sukkeret køle af et kort øjeblik. Rør vand og fløde i. Kog derefter karamellen ved jævn varme, stadig under omrøring, i 5 min.

Skræl bananerne og del dem én gang på langs og én gang på tværs. Vend bananstykkerne i citronsaft og læg dem derefter i den varme karamel. Vend forsigtigt bananerne rundt, så de bliver karamelliseret på alle sider.

Pensl brødskiverne med smør - på begge sider. Læg dem på en plade med bagepapir. Rist brødskiverne midt i ovnen - vend dem efter 3 min.

Det er nemmest at skære brødet tyndt, når det er 1-2 dage gammelt.

Ristning

Ca. 6 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Hvid, fadlagret dessertvin fx. moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til karamel