Pressemeddelelse

Arlanoteringen ændres, øko-tillægget øges

Arlanoteringen for juni sættes ned, men fra juli bevæger den sig op igen.

Arla Foods sænker noteringen til sine andelshavere med 20 danske øre med virkning fra 2. juni 2008. Tilsvarende ændres økonoteringen. Arlanoteringen er den maksimale pris selskabets andelshavere kan opnå for sin mælk, og med den nye nedjustering vil den konventionelle notering i juni være 264,6 danske øre pr. kg. mælk.

Udover at sænke noteringen har bestyrelsen tirsdag besluttet, at råvareværdien forbliver den samme i juli måned. Da juli er en måned uden det såkaldte sæsonfradrag, betyder det, at Arlanoteringen reelt stiger igen om tre uger til 290,4 øre pr. kg., og fra 1. august stiger den yderligere, fordi Arla Foods der begynder at udbetale et sæsontillæg for mælken.

Arla Foods' adm. direktør, Peder Tuborgh, forklarer, hvorfor det har været nødvendigt med en nedjustering:
"Arla Foods belastes især af de historisk lave kurser på dollar og pund. Det påvirker også indtjeningen, at forbrugerne i Mellemøsten siden februar har tøvet med at købe danske produkter," siger han.

"Det gør, at vi nu er nødt til at justere Arlanoteringen. Jeg er klar over, at alle mælkeproducenter i Danmark og Sverige samtidig med at vi i Arla Foods hævede priserne sidste år har oplevet store omkostningsstigninger på blandt andet foder, brændstof og serviceydelser. Men Arlanoteringen afspejler den virkelighed, Arla Foods møder i markedet," siger Peder Tuborgh.

Han understreger, at målet om et årsresultat for hele koncernen på ca. 900 mio. kr. fastholdes.
"Den nuværende prognose for Arla Foods' samlede indtjening for 2008 er, at Arla-indtjeningen vil være omkring 290 øre pr. kg. og dermed væsentligt bedre end i 2007, hvor den var 247 øre pr. kg.," siger han.

Økotilægget øges
Arla Foods' bestyrelse besluttede desuden at øge tillægget til sine økologiske andelshavere med virkning fra 1. juli 2008. Arla Foods ønsker at fremme den økologiske produktion for at matche efterspørgslen og vil fremme produktion af specialmælk, der er udtryk for forædling, som gavner alle selskabets andelshavere. I Danmark øges økotillægget med 10 danske øre pr. kg., mens tillægget øges med 28,4 danske øre i Sverige, hvor Arla Foods mangler ekstra meget økologisk mælk til sin forretning.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Carina Østergaard
Primær kontaktperson

Carina ØstergaardPR Manager

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder