Pressemeddelelse

D-vitamin i svensk økomælk

I Sverige har den konventionelle mælk længe været beriget med D-vitamin, og nu skal også den økologiske let- og skummetmælk indeholde ekstra D-vitamin.

Det sker, efter at den svenske kontrolforening for økologisk dyrkning, Krav, har besluttet at godkende, at vitaminet tilsættes. Tidligere har blandt andre det svenske fødevaredirektorat, Livsmedelsverket, udtalt sig positivt om vitaminiseringen af økomælk. Beriget mælk udgør cirka en fjerdedel af børns daglige D-vitamindosis, og i Livsmedelverket frygter man, at børn kommer til at lide af D-vitaminmangel, hvis de drikker økologisk let- eller skummetmælk.

”Efterspørgslen er stor, ikke mindst fra skolerne, og vi håber at kunne tilbyde den vitaminiserede økomælk, når skolen starter igen,” siger Eva Blomqvist, markedsansvarlig i Division Sverige.

D-vitaminet tilsættes allerede den konventionelle mini-, let- og skummetmælk i Sverige. Sødmælk indeholder naturligt lidt mere D-vitamin, fordi vitaminet er fedtopløseligt. Fordelen ved at tilsætte D-vitamin til mælk er, at det øger optagelsen af kalk.

I Danmark er det forbudt at tilsætte mineraler og vitaminer til fødevarer. Fødevaredirektoratet har dog givet tilladelse til, at der tilsættes alt hvad en baby har brug for til modermælkserstatning. Der er desuden tilsat vitaminer og mineraler til flere produkter til eksport, for eksempel Powercow til Saudi-Arabien, oplyser afdelingsleder i ernæringsafdelingen, Merete Myrup Christensen.


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal pressechef

Arla Group

Carina Østergaard
Primær kontaktperson

Carina ØstergaardPR Manager

PR og brand kommunikation i Arla Danmark