Fonterra og Nestlé i samarbejde
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 05 september 2001
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Den nye mejerigigant newzealandske Fonterra er på vej ind i et samarbejde med verdens største fødevarekoncern Nestlé.
Af en meddelelse udsendt af Nestlé fremgår det, at de to selskaber forhandler om et samarbejde omkring mælkebaserede fødevarer og drikke på markederne i Nord-, Mellem- og Sydamerika. Samarbejdet skal efter planen ikke omfatte ost, smør eller modermælkserstatninger.
Meddelelsen er udsendt kun få dage efter sidste uges offentliggørelse af Fonterra som navnet på det selskab, der i næste måned forventes at blive en realitet efter fusionen mellem New Zealands to største mejeriselskaber New Zealand Dairy Group og Kiwi Cooperative samt de newzealandske mejeriers eksportorganisation, New Zealand Dairy Board.
Fonterra bliver med en mælkeindvejning på godt 11 mia. kg verdens næststørste mejeriselskab efter det amerikanske andelsselskab Dairy Farmers of America, DFA, der årligt indvejer 16,5 mia. kg mælk. Arla Foods er nummer tre med en årlig indvejning på godt 7,1 mia. kg mælk.
Nestlé omsatte sidste år for knap 400 mia. kr. og har omkring 220.000 medarbejdere verden over.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.