Pressemeddelelse

Nyt datterselskab i Mellemøsten

Arla Foods etablerer nu et datterselskab i Forenede Arabiske Emirater.

Der er tale om et joint venture-selskab med National Food Product Company, som gennem en årrække har været en af Arla Foods’ lokale samarbejdspartnere omkring import og distribution. Arla Foods har ledelsesansvaret i det nye selskab.

Forenede Arabiske Emirater er Arla Foods’ næststørste marked i Mellemøsten efter Saudi-Arabien, hvor Arla Foods har lokal produktion og årligt omsætter for omkring 1 mia. kr.

”Efter at have været etableret i mange år i Saudi-Arabien har vi nu opnået en position, hvor vi er klar til at gå ud i regionen. Med det nye joint venture får vi kontrol over distribution af egne varer, og derfor kan vi selv styre selskabets fremtidige udvikling i Forenede Arabiske Emirater”, siger divisionsdirektør i Division Oversø Finn Hansen.

Til det nye selskab hører en afdeling i nabolandet Oman, der får ansvaret for salg og distribution i landet. Tilsammen bor der omkring 5 mio. indbyggere i Forenede Arabiske Emirater og Oman.

Direktør for det nye datterselskab bliver Jacob Mikkelsen, der kommer fra en stilling som key account manager i Arla Foods’ saudiske datterselskab Danya Foods.

Arla Foods eksporterer årligt omkring 3.600 tons smør, feta og smelteost til de to lande. I Forenede Arabiske Emirater er Lurpak smør og feta under navnet Three Cows markedsledere med en markedsandel på omkring 60 pct., mens smelteost, der sælges under Puck mærket, har omkring en fjerdedel af markedet.


Forenede Arabiske Emirater (på kortet U.A.E., United Arab Emirates), hvor Arla Foods nu opretter datterselskab, er på størrelse med Danmark


Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager