Fabrikken i Argentina står snart færdig

Læs tid
2 min
Publiceret
02 januar 2002
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Valleproteinfabrikken opføres ca. 600 kilometer nordvest for Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Byggeriet af den fabrik, som skal lave valleproteiner i Argentina i et samarbejde mellem det argentinske mejeri SanCor og Arla Foods Ingredients Syd Amerika (AFISA), nærmer sig en afslutning.

SADE Skanska, som har været entreprenør på opgaven, er i færd med at afslutte deres arbejde på byggepladsen. Det er stort set kun den sidste finish, der mangler, og i øjeblikket er der ca. 150 byggefolk tilbage. Det betyder også, at der kun er få containere tilbage af det, der engang var en hel container-by til håndværkerne. Det store cementværk er også fjernet nu.

”Vi forventer, at SADE Skanska har ryddet pladsen helt 18. januar. Den sidste del af byggeriet er forløbet godt, der har dog været en del problemer med SADE's underleverandører, mest på grund af de problematiske økonomiske forhold, som de fleste argentinske virksomheder har. En følge af problemerne har været leveringstidsproblemer, men SADE har i det store og hele været i stand til at reorganisere på en sådan måde, at de har kunnet opfange problemerne”, siger Finn Simonsen, fabriksdirektør i AFISA.

APV Pasilac startede maskinmontagen i begyndelsen af august, og i dag er terminal- og rørkorridorer næsten færdigmonteret. Silotanke er leveret. Spraytårnkammeret er i dag grovmonteret, men der mangler stadig meget arbejde i det område. Den mekaniske montage af pulversiloer, blandeanlæg og afsækningsanlæg er netop påbegyndt. Rensningsanlægget er også næsten færdigt. AFISA har i dag otte medarbejdere og er i fuld gang med at ansætte flere, så der i løbet af januar gerne skulle være ca. 25.

Opstarten vil ske medio januar, hvor APV stiller med et opstarts team på 16 mand, og hvis alt går vel, er den første valle på anlægget 1. april 2002, med forventet produktionsstart medio maj.

”Arbejdspresset på de få Arla Foods ansatte er meget stort. Alt skal skaffes fra bar mark, så ud over at sætte sig ind i produktionsudstyret og processerne skal der indkøbes et utal af småting, og alle systemer skal bygges op fra bunden”, siger Finn Simonsen.

Fabrikken i Argentina er et joint venture mellem Arla Foods og den argentinske mejerivirksomhed SanCor. De to virksomheder står tilsammen for 50 procent af kapitalen, mens den anden halvdel er finansieret af et konsortium bestående af Rabobank, den tyske finansieringsbank, DEG, Den Danske Eksportkreditfond og Industrialiseringsfonden for vækstlande.

Situationen i Argentina får i øjeblikket ikke konsekvenser for opførelsen af fabrikken.
”Projektet kører videre efter planen, men det er klart, at vi følger situationen meget nøje”, siger divisionsdirektør Peter Lauritzen.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663