Holstebro Flødeost udvider
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 23 januar 2002
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Holstebro Flødeost har netop taget fat på et anlægsprojekt, der skal øge mejeriets årlige kapacitet fra 35.000 tons til ca. 50.000 tons.
Det er først og fremmest den stigende efterspørgsel fra eksportmarkederne på især fedtreduceret flødeost, der ligger til grund for beslutningen om at udvide kapaciteten.
Det samlede projekt, der omfatter udvidelser af råvarekapacitet, produktionsanlæg, tappemaskiner samt et nybyggeri, ventes at være afsluttet i 2004.
Produktionen af light-flødeoste er mere kompliceret og stiller større krav til udstyret og antallet af produktionsanlæg. Holstebro Flødeost har ikke egen indvejning, men modtager fløde og kærnemælk fra naboen, smørmejeriet Holstebro Mejeri.
For at give plads til udvidelserne i produktionen skal den nuværende administrations-bygning rives ned. En ny administrationsbygning skal opføres på den nuværende parkeringsplads, hvorfor der skal anlægges en ny parkeringsplads.
Arbejdet med at anlægge en ny parkeringsplads gik i gang i december, og omkring 1. oktober ventes den ny administrationsbygning at stå klar. Derefter vil man tage fat på den egentlige produktionsudvidelse.
Kapacitetsudvidelsen ventes ikke at medføre markant flere jobs, blandt andet på grund af den høje grad af automatisering i produktionen. Holstebro Flødeost har i dag omkring 230 ansatte.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.