Pressemeddelelse

MD Foods tabte i Landsretten

I sagen mellem Landboforeningerne samt Dansk Familielandbrug og MD Foods omkring personlige konti faldt der i dag dom i Landsretten, og MD Foods tabte sagen.

Sagen var anlagt af en tidligere leverandør til privatmejeriet Mejerigaarden i Thisted, der i 2000 stævnede MD Foods for ikke i tilstrækkelig grad at være tilgodeset efter fusionsaftalen med Kløver Mælk.
Tvisten handler om, at der i fusionsaftalen står, at andelshaverne i MD Foods på personlige konti fik hensat fem øre pr. kg mælk, der var leveret til MD Foods i regnskabsårene 1993/94 til 1997/98.

Privatmejeriet Mejerigaarden i Thisted solgte i 1996 – altså midt i den ovennævnte periode – sine aktiviteter til MD Foods. Mejerigaardens leverandører blev tilbudt enkeltvis optagelse i MD Foods på normale vilkår med en udligning på minus ti øre pr. kg mælk i ét år.

Mejerigaardens leverandører har fået hensat beløb på de personlige konti for den mælkemængde, de har leveret som andelshavere i MD Foods, men leverandørerne ønskede også at få hensat beløb på de personlige konti for den mælkemængde, de i fem års perioden har leveret til privatmejeriet Mejerigaarden A/S i Thisted.
MD Foods’ bestyrelse vil senere tage stilling til, om dommen ankes til Højesteret.

MD Foods blev i september sidste år frifundet i en lignende sag anlagt af de tidligere andelshavere i Mejeriselskabet Vesthimmerland, som også blev optaget enkeltvis i MD Foods. Frifindelsen er anket til Højesteret.




Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager