Pressemeddelelse

Private vognmænd klar til indsamling i Thy og på Mors

Fra første januar 2003 foregår indtransporten i det sydlige Thy og på Mors med private vognmænd, som er tidligere Arla Foods-chauffører.

”Det er en praktisk løsning vi har fundet, som både tilgodeser chaufførerne, der ikke får så langt på arbejde, samtidigt med at vi få et læs mælk mere ind i døgnet”, siger transportdirektør Jørgen Lyngsø.

Siden beslutningen om at bygge det nye transportcenter i Nr. Vium blev taget, har der været forhandlinger om, hvordan transporten i Thy/Mors-området skulle løses. At al mælk i kørselsområde Vest tager udgangspunkt fra centeret i Nr. Vium, betyder nemlig, at chauffører fra det nordlige område får op til 110 km på arbejde.

Derfor tilbød Arla Foods sine chauffører fra dette område at de kunne blive selvstændige vognmænd, hjulpet vej af Arla Foods.

Siden sidste uge har to af Arla Foods’ chauffører derfor fået nyt materiel at køre i. De har også været på kursus i at være selvstændige vognmænd, og fra 1. januar næste år vil deres egne navne stå på døren af trækkeren, som de leaser hos et leasingselskab. Traileren, som de kører med, vil fortsat være ejet af Arla Foods. Hver af de to vognmænd får tre Arla Foods-chauffører fra området som ansatte plus ferieafløsere.

Om udliciteringen i Thy og Mors vil brede sig til resten af Arla Foods Danmark står stadig åbent.

”Vi er hele tiden opmærksomme på de fordele og ulemper der er ved det. Vores svenske kolleger har i mange år kørt som selvstædige vognmænd, og mejerierne syd for os gør det også. Men nu kan både vi og chaufførerne høste erfaringer fra Thy og Mors. Et faktum er, som det også er sket nu, at vi gerne vil fastholde vores egne chauffører, og så må vi se hvad det sker. Vi vil gerne holde alle muligheder åbne”, siger Jørgen Lyngsø.
Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark