Tagatose er god mod tænderne
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 04 december 2002
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
De amerikanske fødevaremyndigheder (FDA) vil nu foretage en tilføjelse i sin bekendtgørelse om karies, således at den fremover også omfatter lavkalorie-sødestoffet Gaio tagatose fra Arla Foods.
Gaio tagatose er et kulhydrat, som fermenteres langsomt af mikroorganismerne i mundhulen, hvorved der produceres mindre syre end ved hurtigere fermenterende kulhydrater. Ifølge FDA er der stor videnskabelig enighed om, at der ikke forekommer karies ved anvendelse af langsomt-fermenterende kulhydratbaserede sukkererstatninger.
Det vil dermed blive muligt at fortælle amerikanske forbrugere, dels at Gaio tagatose ikke fremmer tandnedbrydning, og dels at det muligvis kan reducere risikoen for tandnedbrydning.
Business Development Manager Kristian Eriknauer, Arla Foods Ingredients, siger, at det er af stor betydning at kunne bruge disse udsagn i kommunikationen til de amerikanske forbrugere.
“Fødevareproducenterne kan dermed oplyse om yderligere en af de gode egenskaber ved Gaio tagatose, ud over at det har et lavt kalorieindhold og har en positiv indvirkning på fordøjelsen”, siger han.
Gaio tagatose, der udvindes af mælkesukkeret laktose, kan anvendes som sødemiddel i f.eks. læskedrikke og cerealier (morgenmadsprodukter).
Besøg også www.gaio-tagatose.com
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.