Analyse bekræfter ufarlig mælkesyrebakterie
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 12 september 2003
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
De sidste resultater fra den analyse, som Arla Foods har iværksat hos Steins Laboratorium bekræfter formodningen om, at det var et enzym, som gav den ubehagelige lugt og smag i mælken fra Århus Mejeri i weekenden.
Enzymet er dannet af en ufarlig mælkesyrebakterie. I en ikke tilstrækkeligt rengjort mælketank hos en af Arla Foods’ landmænd har mælkesyrebakterien dannet enzymet, som angriber proteinerne i mælken. Dermed udvikles en ubehagelig lugt og smag.
Landmanden vil blive idømt en bod fra selskabet.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.
Skrevet af



