Analyse bekræfter ufarlig mælkesyrebakterie

Læs tid
1 min
Publiceret
12 september 2003
Kontaktpersoner:
Skrevet af

De sidste resultater fra den analyse, som Arla Foods har iværksat hos Steins Laboratorium bekræfter formodningen om, at det var et enzym, som gav den ubehagelige lugt og smag i mælken fra Århus Mejeri i weekenden.

Enzymet er dannet af en ufarlig mælkesyrebakterie. I en ikke tilstrækkeligt rengjort mælketank hos en af Arla Foods’ landmænd har mælkesyrebakterien dannet enzymet, som angriber proteinerne i mælken. Dermed udvikles en ubehagelig lugt og smag.

Landmanden vil blive idømt en bod fra selskabet.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663