Pressemeddelelse

Engelsk stormejeri skyder i vejret

Stourton Mejeri bliver lidt af et flagskib for Arla Foods i England.

For det første vil mejeriet kunne producere 250 mio. liter konsummælk om året og bliver dermed lige så stort som det store konsummælksmejeri Oakthorpe ved London. I øvrigt er det bygget, så det kan udvides til dobbelt kapacitet.

For det andet er der valgt de nyeste løsninger, så mejeriet teknologisk set er bragt et skridt videre end de øvrige mejerier i Arla Foods.

For det tredje kommer mejeriet til at ligge lige op og ned ad det nye hovedkontor for Arla Foods’ engelske datterselskab samt selskabets landsdækkende distributionscenter, der blev sat i drift for godt et år siden.

Byggeriet i udkanten af Leeds forløber indtil videre planmæssigt, fortæller Søren Høgh, der er administrations- og økonomichef for byggeprojektet. I slutningen af juni gik man i gang med at konstruere stålskelettet, som nu er klar til, at murene kan bygges op af færdigstøbte betonelementer og mursten.










Stourton Mejeri skal efter planen være klar til drift i slutningen af 2004, og når det er oppe på fuld kapacitet i løbet af 2005, vil det beskæftige ca. 260 medarbejdere inklusive 80 chauffører.

I november rykker Tetra Pak som den første leverandør af mejeriudstyr ind med rør, tanke og maskiner. I december er det så portugisiske Logoplastes tur til at installere maskiner til produktion af plastflasker. Stourton Mejeri får nemlig ligesom Hatfield Peverel og Oakthorpe sin egen ”plastflaskefabrik”. Tyske Krones skal i marts som den sidste leverandør installere mejeriets tappemaskiner.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager