Pressemeddelelse

Flere forbrugere spiser risdesserter

Markedet for mælkebaserede risprodukter vokser kraftigt i disse år.

På et år er det totale salg af risdesserter vokset med 20 pct. i detailhandlen og endnu mere i convenience-sektoren. Arla Foods’ risdesserter under mærket MiniMeal har øget deres markedsandel fra tre til 30 pct. bare i detailhandlen siden maj 2002, hvor produkterne blev relanceret i ny emballage med forbedret indhold.

”Væksten skyldes, at der med flere kampagner og pristilbud er kommet mere fokus på risprodukterne, og vi er selvfølgelig spændt på, hvor længe det kan fortsætte sådan”, siger produktchef Ole Hagen, Arla Foods.

Da risprodukter fungerer som mellemmåltider eller desserter, hører de til i kategorien for impulsprodukter. De står altså ikke fast på indkøbssedlen som mælk og yoghurt, og derfor skal forbrugerne lokkes lidt mere til at købe dem.

”Produkterne er meget følsomme over for pris og placering i butikkerne. Derfor er det væsentligt, at der hele tiden er aktiviteter omkring produkterne, så de f.eks. bliver placeret i en køler ude på gulvet”, forklarer Ole Hagen.

En fælles nordisk kampagne for MiniMeal er i gang i Coop Nordens finske og svenske butikker i disse uger. Til november kommer kampagnen til Danmark.


I de næste par måneder gennemfører Arla Foods i samarbejde med Coop Norden en nordisk kampagne for MiniMeal vaniljeris i Coop-butikker i Sverige, Finland og Danmark. I den indgår en konkurrence, hvor præmien er 10.000 euro fordelt på ti vindere. Konkurrencen går ud på, at forbrugeren skal foreslå en ny smag til risdesserten. Kampagnen, der for øjeblikket kører i de finske butikker, starter i næste uge i Sverige og går siden i gang i Danmark i begyndelsen af november.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.