Fundament støbes til udvidelsen af Høgelund Mejeri
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 20 august 2003
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Ved Høgelund Mejeri er fundamenterne nu ved at blive støbt til den 12.500 kvadratmeter store udvidelse af mejeriet, der vil øge mejeriets kapacitet fra 6.000 til 15.000 tons blåskimmelost årligt.
Midt på sommeren begyndte gravearbejdet ved mejeriet, og det forventes, at taget er lagt på i slutningen af december, så der kan arbejdes indendørs i løbet af vinteren. Det nye bygningsafsnit vil stå færdigt til februar næste år.
Derefter går renoveringen af mejeriets eksisterende bygninger i gang, og det bringer det samlede budget op på 222 mio. kr.
I forbindelse med udvidelsen af Høgelund Mejeri vil store dele af produktionen blive moderniseret, så det ikke skulle blive nødvendigt at ansætte flere medarbejdere til trods for den store stigning i kapaciteten.
Også arbejdsmiljøet bliver tilgodeset i de nye bygninger, og det resulterer bl.a. i, at pakkeriet opbygges med en stor glasfacade samt støjdæmpende nedsænkede lofter.
Projektet er en del af Arla Foods’ strategi- og strukturplan fra 2001. Planen indebærer, at Grenå Mejeri lukker, og mejeriets produktion på ca. 5.000 tons blåskimmelost overflyttes til Høgelund.
Dermed bliver hele Arla Foods’ produktion af danablu samlet på ét sted.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.