Øget fokus på arbejdsulykker giver gode resultater

Læs tid
1 min
Publiceret
29 januar 2003
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Sikkerhedsrepræsentanter, arbejdsledere og chefer fra driftsstederne i Division Danmark mødtes tirsdag for at udveksle erfaringer med projektet “Ned med arbejdsulykkerne”.

I forbindelse med projektet har Mejeriindustriens Bedriftssundhedstjeneste gennemført en sikkerhedskulturanalyse i en udvalgt afdeling på hver af divisionens driftssteder.
Antallet af arbejdsulykker (med mere end en dags fravær) er fra 2000/01 til 2001/02 reduceret med 11 pct. fra 124 til 111.

“Der er ingen tvivl om, at nedgangen er et resultat af de senere års øgede fokus på problemet”, siger sponsor for projektet, produktions- og logistikdirektør Dan Kolding.
“Den øgede fokus har både ændret holdningen blandt ledere og medarbejdere og har resulteret i, at sikkerhedsrepræsentanterne i højere grad bliver taget med på råd, når der f.eks. skal købes en ny maskine”.

Dan Kolding understreger, at det er svært at sammenligne tallene for arbejdsulykker længere tilbage, fordi der så sent som i 90’erne var en del usikkerhed omkring, hvornår en arbejdsulykke overhovedet skulle registreres. Det er der nu helt klare regler for.

I år 2000 startede Arbejdstilsynet en kampagne, hvor en række danske virksomheder, her i blandt Arla Foods, skulle reducere antallet af arbejdsulykker med 10 pct. inden efteråret 2003. Division Danmark, der er den division med flest arbejdsulykker, har som mål at reducere ulykkesfrekvensen med 33 pct. fra 2000/01 til 2005/06.
Under tirsdagens møde var et af de største diskussionsemner dilemmaet mellem produktion/økonomi og sikkerhed.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663