Rødkærsbro forbereder afsked med feta

Læs tid
1 min
Publiceret
03 september 2003
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Produktionen af traditionel feta på Rødkærsbro Mejeri stopper til september, men allerede nu er man begyndt at finde andre arbejdspladser til de 40 medarbejdere i afdelingen. Samtidig skal mejeriet også finde plads til de 9 medarbejdere, der er kommet fra det nu lukkede Rødkærsbro Smørmejeri.

På trods af udsigterne til lukning har fetaafdelingen fået “nye medarbejdere”. Siden begyndelsen af april har 8-9 medarbejdere fra Bov Mejeri nemlig været “i lære” på Rødkærsbro Mejeri. Bov Mejeri skal overtage produktionen af traditionel feta, og medarbejderne skal derfor læres op i produktionsudstyret. Medarbejderne er indlogeret i Viborg tre dage om ugen, hvor de arbejder i 12 timers vagter. Det skal de blive ved med, indtil produktionen flytter.
Da Rødkærsbro Mejeri blev bygget for godt 10 år siden, var det meningen, at mejeriet først og fremmest skulle producere UF-feta med mozzarella som en mindre side-produktion, og mejeriet har da også været oppe på at producere 40.000 tons feta årligt. Men det endte altså med, at mozzarella og strimlet ost kom til at fylde hele mejeriet.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663