To mejerier får certificeringer i hus
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 16 juli 2003
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Birkum Ost og Oakthorpe Mejeri er blevet certificeret med henholdsvis ISO 9001 og HACCP.
Birkum Ost ved Odense har gennem det seneste år arbejdet sig frem til en certificering efter den nye standard ISO 9001:2000.
Standarden erstatter fire gamle ISO-standarder, der udgår ved årsskiftet. Samtlige danske mejerier skal derfor certificeres efter den nye standard inden udgangen af 2003, hvis de vil beholde deres kvalitetsstyringscertifikat.
“Det indebar forholdsvist store ændringer for os i forhold til vores gamle certificering, da den nye standard er mere procesorienteret”, fortæller driftsingeniør på Birkum Ost Rikke Bekker Henriksen.
Oakthorpe Mejeri i det nordlige London opnåede for nylig som det første Arla Foods-mejeri i England en dansk HACCP-certificering. HACCP er en standard for fødevaresikkerhed.
“Vi besluttede os for at gå efter netop den certificering efter et besøg i Danmark, hvor vi fik et førstehåndsindtryk af fordelene”, fortæller kvalitetskoordinator på Oakthorpe Nick Martin.
HACCP-certificeringen kom i hus efter 12 måneders hårdt arbejde og hjælp fra danske kolleger med erfaring i HACCP. Målet er, at alle Arla Foods’ seks mejerier i England skal være oppe på samme standard med udgangen af juni 2004.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.