Pressemeddelelse

Dollarens rutschetur presser mælkeprisen yderligere

Den lave dollarkurs rammer Arla Foods’ milliardeksport med en sådan kraft, at mælkeprisen kan komme under yderligere pres, medmindre kursen retter sig hen over året.

Der kan således blive behov for yderligere sænkning af acontoprisen ud over den sænkning i april måned, som allerede er indbygget i budgettet.

I øjeblikket er der 66 øres forskel på den budgetkurs på 6,50, som selskabet har anvendt, og den aktuelle dollarkurs på 5,84 dkr. ”Valutamæssigt er vi i øjeblikket pænt dækket ind, men senere hen på året vil vi blive voldsomt påvirket af faldet i dollarkursen, hvis den ikke retter sig inden”, siger koncernøkonomidirektør Jørn Wendel Andersen, Arla Foods.

I øjeblikket ligger regnskabet nogenlunde på budget, men det vil i løbet af året blive påvirket negativt af både den lave dollarkurs og den skærpede konkurrence på det skandinaviske marked, som det også blev understreget ved fremlæggelsen af Arla Foods’ regnskab i december.

Arla Foods eksporterer årligt for ca. ti mia. kr, hvoraf eksporten, der handles i dollar og dollar-relaterede valutaer, udgør ca. tre mia. kr.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.