Pressemeddelelse

Kokke til klassefest

Det mindede mere om klassefest end konkurrence, da 15 af Danmarks ypperste kokke onsdag i sidste uge mødtes for at kæmpe om titlerne i ”Årets Ret 2003” – madbranchens svar på Oscaruddelingen.

Kappestriden fandt sted på Hotel- og Restaurantskolen i København og blev for tredje år i træk sponseret af blandt andre Arla Foods.

De kærlige dunk i ryggen sad løst, da køkkenchefer fra landets mest anerkendte spisesteder fra morgenstunden kom masende med kassevis af foie gras, friske kantareller og jomfruhummere. Skarptslebne knive var der masser af, men ingen i ærmerne. Og kun gryderne syntes at dampe om kap, da dysten blev skudt i gang.

Topkokkene havde nemlig ikke bare masser af overskud til pjank og hyggesnak, men også til at give gode kolleger en hånd, når serveringstidspunktet hastede nærmere. Som Jens Vestergaard Jensen fra Restaurant Ensemble, der ikke kunne dy sig for at vende de spruttende kalvebrisler på stegepanden ved siden af ham – og indkasserede et svedent ”tak chef” fra dens ejermand, Thomas Pasfall fra Munkebo Kro.

”Kokke mødes sjældent i køkkenet, fordi alle normalt arbejder i deres restaurant på samme tid. Så for os er det her også et hyggeligt socialt arrangement”, tilstod Jens Vestergaard Jensen.
Den løsslupne stemning ved »Årets Ret« blev afløst af dyb koncentration, da Marcus Emil Skjoldager og Bo Lindegaard fra Den Gule Cottage anrettede deres "Confit af kammusling". Foto: Lars Bech.

Udvalgte lækkerier

Danske madanmeldere indstiller i årets løb de retter, der har gjort størst lykke for deres smagsløg. De udvalgte lækkerier blev ved arrangementet stillet foran et dommerpanel af madskribenter og gastronomer.

Trods Jens Vestergaard Jensens afslappede indstilling kårede dommerne hans og Mikkel Maarbjergs ”Stegt pighvar med purerede kantareller. Smag af græskar, kardemomme…” til ”Årets Forret”.

”Årets Hovedret” blev ”Dansk kalv i variation”, kreeret af Thomas Pasfall, som udmærkede sig ved at trylle med ydmyge råvarer som spidsbryst, selleri og løg.

Og dommerne hyldede René Redsepi og Mads Refslund fra Restaurant Noma for ”Årets Dessert”: ”Arme riddere med brunet smør-iscreme”. Ja, retten lyder kedelig. Men det var den ikke.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.