Kokke til klassefest

Læs tid
1 min
Publiceret
10 marts 2004
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Det mindede mere om klassefest end konkurrence, da 15 af Danmarks ypperste kokke onsdag i sidste uge mødtes for at kæmpe om titlerne i ”Årets Ret 2003” – madbranchens svar på Oscaruddelingen.

Kappestriden fandt sted på Hotel- og Restaurantskolen i København og blev for tredje år i træk sponseret af blandt andre Arla Foods.

De kærlige dunk i ryggen sad løst, da køkkenchefer fra landets mest anerkendte spisesteder fra morgenstunden kom masende med kassevis af foie gras, friske kantareller og jomfruhummere. Skarptslebne knive var der masser af, men ingen i ærmerne. Og kun gryderne syntes at dampe om kap, da dysten blev skudt i gang.

Topkokkene havde nemlig ikke bare masser af overskud til pjank og hyggesnak, men også til at give gode kolleger en hånd, når serveringstidspunktet hastede nærmere. Som Jens Vestergaard Jensen fra Restaurant Ensemble, der ikke kunne dy sig for at vende de spruttende kalvebrisler på stegepanden ved siden af ham – og indkasserede et svedent ”tak chef” fra dens ejermand, Thomas Pasfall fra Munkebo Kro.

”Kokke mødes sjældent i køkkenet, fordi alle normalt arbejder i deres restaurant på samme tid. Så for os er det her også et hyggeligt socialt arrangement”, tilstod Jens Vestergaard Jensen.
Den løsslupne stemning ved »Årets Ret« blev afløst af dyb koncentration, da Marcus Emil Skjoldager og Bo Lindegaard fra Den Gule Cottage anrettede deres "Confit af kammusling". Foto: Lars Bech.

Udvalgte lækkerier

Danske madanmeldere indstiller i årets løb de retter, der har gjort størst lykke for deres smagsløg. De udvalgte lækkerier blev ved arrangementet stillet foran et dommerpanel af madskribenter og gastronomer.

Trods Jens Vestergaard Jensens afslappede indstilling kårede dommerne hans og Mikkel Maarbjergs ”Stegt pighvar med purerede kantareller. Smag af græskar, kardemomme…” til ”Årets Forret”.

”Årets Hovedret” blev ”Dansk kalv i variation”, kreeret af Thomas Pasfall, som udmærkede sig ved at trylle med ydmyge råvarer som spidsbryst, selleri og løg.

Og dommerne hyldede René Redsepi og Mads Refslund fra Restaurant Noma for ”Årets Dessert”: ”Arme riddere med brunet smør-iscreme”. Ja, retten lyder kedelig. Men det var den ikke.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663