Pressemeddelelse

Kritik af tekst på Harmonie kartoner

Der er fra flere sider rejst kritik af, at en medarbejder fra Sundhedsstyrelsen fortæller om sin positive holdning til økologi på Harmonie mælkekartonerne.

Kritikken går bl.a. på, at samarbejdet mellem Arla og Sundhedsstyrelsen underminerer styrelsens troværdighed.

Baggrunden for samarbejdet er, at Sundhedsstyrelsen i oktober sidste år henvendte sig til Arla for at få en omtale på mælkekartonerne af styrelsens kampagne ”Rør dig 30 minutter om dagen”, som gennemføres i denne uge. Aftalen blev, at kampagnen skulle omtales på Harmonie kartonerne og derfor kombineres med emnet økologi. Samtidig ville Arla gøre noget ud af kampagnen internt; i sidste uge blev der således udsendt en pjece til alle virksomhedens medarbejdere med titlen ”Arla rører på sig ...”. De fire forskellige tekster, der kører på Harmonie kartonerne i løbet af juni måned, blev godkendt af Sundhedsstyrelsen, men i forbindelse med de seneste dages kritik siger direktør for Sundhedsstyrelsen Jens Kristian Gøttrik til Radioavisen, at det slet ikke var meningen, at Arla skulle bruge Sundhedsstyrelsens navn på mælkekartonerne. Han mener, det må være en intern fejl i Sundhedsstyrelsen, at teksterne blev godkendt og har bedt om, at teksterne bliver fjernet.
Til det siger koncerninformationschef i Arla Foods Astrid Gade Nielsen:

”Det ville være ærgerligt for ”Rør dig 30 minutter om dagen”-kampagnen, hvis teksten blev fjernet fra kartonerne nu. Sundhedsstyrelsen ønskede selv at inddrage Arlas mælkekartoner, og samtlige tekster er godkendt af Sundhedsstyrelsen. Derfor undrer det os, at sundhedsstyrelsen nu siger, det var en fejl”.

Kampagnen på kartonerne slutter om tre uger.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.