Pressemeddelelse

Ny forskning: drik mælk hvis du vil tabe dig

Efter at mejeriprodukter i årevis er blevet forbundet med fedt, fedme og hjerte-karsygdomme, viser nye forskningsresultater nu, at fedtfattige mejeriprodukter ligefrem kan virke slankende.

Flere undersøgelser, primært fra USA, viser, at der er en sammenhæng mellem en persons indtag af kalcium, altså kalk som mælk jo er rig på, og personens vægt: Jo højere kalcium-indtag, jo lavere vægt.

Der findes endnu ikke nogen endegyldig forklaring på, hvordan denne effekt opstår, men en af teorierne går på, at kalcium øger fedtforbrændingen.

”Det giver da et nyt perspektiv på mange ting og åbner nye muligheder. Ikke mindst fordi nogle studier viser, at kalcium fra mælk virker bedre end andet kalcium”, siger afdelingsleder i Ernæringsafdelingen Merete Myrup Christensen.

”Ud fra det, vi ved i dag, kan vi slå fast, at kalcium slanker. Nu skal vi arbejde videre med at finde ud af, hvorfor det forholder sig sådan”.

Mælk mod knogleskørhed
Merete Myrup Christensen henviser også til de store studier, der i årenes løb er blevet gennemført om knogleskørhed. Det viste sig, at de forsøgspersoner, der fik en stor mængde kalcium i kosten for at styrke knoglerne, samtidig havde et betydeligt vægttab.

De nyeste undersøgelser viser, at det skulle være muligt at tabe et par kilo om året ved at drikke minimum en halv liter skummetmælk og spise 2-3 skiver mager ost og en portion fedtfattig yoghurt hver dag. Det er dog først og fremmest folk, der i forvejen kun får lidt kalcium, der kan få gavn af at indtage fedtfattige mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager