Pressemeddelelse

Tre gange VM-guld til Arla

Arla Foods kom øverst på skamlen tre gange ved verdensmesterskaberne for ost og smør i USA.

Taulov Mejeri, Vrinners Flødeost og Nr. Vium Mejeri hjembragte hver en guldmedalje ved verdensmesterskaberne for ost og smør, der fandt sted i sidste uge i Wisconsin, USA.

Vrinners Flødeost indtog med en Danslot Amaretto med mandler førstepladsen foran 32 andre oste i kategorien Flavored Soft Cheeses. Taulov Mejeri kom med en 55 havarti pikant forrest blandt de 34 konkurrerende oste i kategorien ”krydret skæreost”. Endelig løb Nr. Vium med sejren i havarti-klassen med en 60 flødehavarti foran 19 andre havarti-oste.

I alt deltog 1.312 oste- og smørprodukter fra 19 lande i verdensmesterskaberne. Der konkurreres først i 40 kategorier, og vinderne fra hver klasse kæmper herefter mod hinanden om titlen som den samlede verdensmester. Den titel løb en gouda fra det hollandske mejeriselskab Frico Cheese med.
Danslot Amaretto med mandler fra Vrinners Flødeost vandt sammen med flødehavarti fra Nr. Vium Mejeri og havarti pikant fra Taulov Mejeri guld ved VM for ost og smør.

Flere topplaceringer
Ud over de tre guldmedaljer blev det også til en række andre topplaceringer til Arla Foods-mejerier.

Nr. Vium tog sig således også af andenpladsen i havarti-kategorien, ligeledes med en 60 flødehavarti, men i en anden størrelse.

VM-sølv blev der også til Holstebro Flødeost og Kalmar Mejeri. Holstebro Flødeost kom på andenpladsen med en flødeost med peach melba i kategorien ”Flavored Spreadable Cheeses”, og Kalmar Mejeri blev næstbedst i kategorien ”fedtfattige oste” med en grevé ost.

Høgelund Mejeri kunne vende hjem fra VM med en bronzemedalje for en danablu i blue-kategorien, mens Vellev Mejeri med en Höhlenkäse Classic vandt bronze i kategorien ”Open Class Semi-soft Cheeses”.

Wisconsin Cheese Makers Association står bag mesterskaberne, der er blevet afholdt hvert andet år siden 1957.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager