Bedste koldskålssæson i dette årtusind
- Læs tid
- 1 min
- Publiceret
- 13 juli 2005
- Kontaktpersoner:
- Skrevet af
Aldrig har danskerne slubret så store mængder kølig koldskål i sig som denne sommer. I al fald ikke i dette årtusinde.
”Indtil nu har vi blandet 4,1 million liter koldskål. Det er den største portion i det nye årtusinde”, siger disponent Palle Julø fra Slagelse Mejericenter, der er en del af Arla Foods.
På samme tid sidste år havde Slagelse Mejericenter lavet 2,7 millioner liter koldskål.
Det er især koldskål med tykmælk og æg, som danskerne læsker sig med i sommerheden. Denne type koldskål har vundet frem i de senere år i forhold til udgaverne med citron og med æg.
Esbjerg Mejeri står for Arlas langtidsholdbare koldskål, og normalt stopper mejeristerne for produktionen en uge eller to ind i juli.
Især koldskål med tykmælk og æg er et hit i sommervarmen.
Men i år rører de stadig koldskål sammen på livet løs. Indtil denne uge er det blevet til 1,95 millioner liter, mens mejeriet på dette tidspunkt sidste år blot var oppe på 1,68 millioner liter.
Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.