Projekt Sikkernok? skal gøre arbejdspladsen sikker nok

Læs tid
1 min
Publiceret
11 maj 2005
Kontaktpersoner:
Skrevet af

Et nyt projektet med titlen Projekt Sikkernok? skal nedbringe antallet af arbejdsulykker i mejeriindustrien markant. Der forventes at være bred tilslutning til projektet blandt de danske driftssteder.

På åbningskonferencen i slutningen af april var hovedbudskabet, at der skal være en tæt kontakt mellem ledelse og medarbejdere, hvis projektet skal lykkes.

Produktionsdirektør Niels Lange Jørgensen fra Division Produktion sagde blandt andet:
”Der skal være en øget fokus på sikkerhed fra ledelsens side. Det er nødvendigt, at man tør sætte ambitiøse mål på området, men de skal også være realistiske. Det skal ske i tæt dialog mellem ledelse og medarbejdere”. Selv om antallet af arbejdsulykker i Arla Foods er faldet de seneste tre år, er der stadig et stykke vej, før koncernens mål på dette område er nået. Målet er, at antallet af arbejdsulykker skal reduceres med 25 pct. i perioden 2001-2006. Ved udgangen af regnskabsåret 2003/04 var der sket et fald på 7,5 pct. på de danske driftssteder.

Baggrunden for projektet er, at mejeriindustrien kommer ind på en sjette plads i statistikken over brancher med både relativt flest ulykker og flest arbejdsbetingede lidelser. Det er Mejeriindustriens Arbejdsmiljøudvalg (MIA), der har taget initiativet til projektet. Projekt Sikkernok? benytter sig blandt andet af konkurrencer og humor for at påvirke holdninger og adfærd.

Projektet har sin egen hjemmeside www.sikkernok.dk med blandt andet kampagnemateriale, ulykkesbarometer, debat og sikkerhedsbingo. Fødevare-BST og Mejeriindustriens BST arbejder sammen om projekt Sikkernok?, der skal løbe over halvandet år.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663