Pressemeddelelse

Arla er skuffet over dom i konkurrenceretssag

Arla Foods’ direktør, Peder Tuborgh, er skuffet over, at Arla i dag blev dømt for at overtræde konkurrenceloven ved Retten i Århus.

Retten i Århus idømte Arla en bøde på fem millioner kroner. Dommeren fandt det bevist, at to sælgere fra Arla på et 40 minutter langt møde med engroskæden Metro gjorde et markedsføringstilskud på 200.000 kroner betinget af, at Metro skulle afbryde sit samarbejde med Hirtshals Andelsmejeri. Anklagemyndigheden havde krævet en bøde på mindst 30 millioner kroner.

”Bøden er langt mindre, end krævet af anklageren, men jeg er alligevel ærgerlig over dommen. Den kan give danske forbrugere et indtryk af, at Arla generelt anvender ulovlige forretningsmetoder, på trods af at dommen tværtimod viser, at det ikke er tilfældet”, siger Peder Tuborgh.

”Når det er sagt, er jeg tilfreds med, at dommeren fastslår, at ingen i Arlas ledelse traf beslutning om at skubbe en af sine små konkurrenter væk fra kølemontrerne. Jeg hæfter mig også ved, at dommen på ingen måde giver udtryk for, at Arla-medarbejderne skulle have mødt frem til mødet med Metro med henblik på at gøre et markedsføringstilskud betinget af at få smidt Hirtshals ud”, siger Arlas administrerende direktør.

Arla har en frist på to uger til at anke dommen.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.