Pressemeddelelse

Arla skærper regler for økologiske andelshavere

Økologiske andelshavere i Arla, der ikke overholder øko-reglerne, vil frem over kunne få opsagt deres øko-kontrakter med dags varsel.

Arlas bestyrelse har besluttet at ændre kontrakterne for de økologiske andelshavere, så Arla kan opsige øko-kontrakterne med dags varsel, hvis andelshaveren ikke overholder reglerne.

Hidtil har Arla ikke kunnet opsige øko-kontrakterne, men det bliver der altså ændret på nu. Der vil være tale om alvorlige brud på reglerne i forhold til for eksempel medicin, sprøjtegifte, afgræsning og foder. Stramningen af reglerne sker af hensyn til Arlas image som økologisk leverandør, forkla-rer andelshaver og bestyrelsesmedlem i Arla, Viggo Bloch, der også er næstformand i Arlas øko-udvalg.

”Vi er nødt til at være et stykke foran på økologien. Forbrugerne skal være helt sikre på, at det er 100 procent ren økologi, de får fra Arla”, siger Viggo Bloch.
De økologiske andelshavere modtager i disse dage en tilføjelse til deres øko-kontrakt, som de skal underskrive og returnere. De nye regler gælder fra 1. februar.
Pr. 1. januar var der 678 andelshavere i Arla, heraf 375 i Danmark og 303 i Sverige.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager