Pressemeddelelse

En milliard til investeringer i 2007

Tirsdag godkendte bestyrelsen Arlas investeringsbudget for 2007 – på lidt over en milliard kroner.

”De seneste fem år har der været et stort tryk på investeringerne i forbindelse med strukturplanen og lukningen af mange mejerier. Nu er budgettet tilbage på et mere normalt niveau,” siger viceadm. direktør i Arla Foods Povl Krogsgaard.

Ud af det samlede investeringsbudget for 2007 på 1,051 mia. kr. går næsten halvdelen – 480 mio. kr. – til Arla Foods Produktion. Det er især de tre mejerier Bov, Holstebro og Rødkærsbro, der står over for store kapacitetsudvidelser. Endnu en udvidelse af Bov Mejeri fra 16.000 til 26.000 tons feta blev sat i gang umiddelbart efter sommerferien, og den forventes at stå færdig i begyndelsen af 2009. Ligesom feta er mozzarella et af de store vækstprodukter i Europa, og det er derfor også besluttet at udvide Rødkærsbro Mejeri fra 37.000 til 50.000 tons. Holstebro Mejeri er ligeledes midt i en udvidelse af produktionen af blandingsprodukter fra 60.000 til 80.000 tons.

Arla Foods Danmark tildeles 136 mio. kr., hvoraf mere end halvdelen går til Esbjerg Mejeri, hvor der investeres i produktion af lønsomme supper med hele stykker af kød og grøntsager. 214 mio. kr. går til Arla Foods Sverige, hvoraf de 120 mio. kr. skal bruges til færdiggørelse af strukturplanen, herunder lukning af Örebro Mejeri.

”Med satsningerne inden for friskvareproduktion på mejerierne Kallhäll og Jönköping har vi nu opnået en optimal anlægsstruktur i Sverige med effektive produktionsanlæg,” siger Povl Krogsgaard.

Kallhäll Mejeri er den største enkeltaftager af investeringsbeløbene i Sverige; her skal bl.a. bruges penge i forbindelse med overtagelse af produktionen fra Örebro Mejeri.

Arla Foods Ingredients får 142 mio. kr., hvor et af de store projekter er etableringen af et fælles renseanlæg for Arinco, Nr. Vium Mejeri og Danmark Protein. Derudover investeres der i en ny dåselinje og kvalitetsforbedring på Arinco.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager