Pressemeddelelse

Havarti begejstrer amerikanske smagsløg

Arla har firdobblet sit salg af dansk havarti-ost i USA i løbet af de første seks måneder af 2006 sammenlignet med samme periode året før.

"På visse produkter har vi oplevet salgsstigninger på mere end 1.000 pct i løbet af det sidste års tid," forklarer Lau Andersen, som er Produkt Manager for Arla Foods i USA.
"Det overgår alle forventninger, og efterspørgslen er nu så stor, at vi er nødt til at afvise kunder."


Arla Foods' havarti-oste sælges under mærket Denmark's Finest, som har været at finde på det amerikanske marked i snart 10 år. For kun to år siden blev otte nye havarti-varianter lanceret i en ny indpakning, og samtidigt valgte Arla Foods at rette sin markedsføring mere mod forbrugerne i stedet for distributørerne. Lige siden er salget steget med raketfart.

"Den nye indpakning er nem at åbne og lukke til igen, hvilket har været en stor med-årsag til successen," siger Lau Andersen.

Samlet set sælger Arla Foods hvert år 5.000 tons gul ost under mærket Denmark's Finest i USA - heraf udgør havarti omkring 3.000 tons. Denmark's Finest henvender sig til forbrugere, som er parate til at betale ekstra for en høj kvalitet.
"Vi har opnået resultater med de nye produkter uden brug af særlig meget markedsføring. Vi har kun haft annoncer i en række livsstils-magasiner. Det har uden tvivl været en fordel, at mærket allerede var etableret gennem flere år, da vi lancerede det nye udvalg af havarti," siger Lau Andersen.

Denmark's Finest havarti-ost produceres på Nr.Vium Mejeri og kan købes over hele USA.

FAKTA - Arla Foods i USA
De nye havarti-produkter sælges i pakker på 277 gram.

Udvalget består af otte varianter: Plain, Plain light, Dill, Dill light, Herbs & spices, Jalapeno, Caraway, Chives.

Plain og Dill er de mest populære, men Jalapeno har opnået betydelige resultater i områder med mange latinamerikanske indbyggere.

Arla Foods Inc. har et salgs-kontor i New Jersey og et mejeri i Hollandtown, Wisconsin. Virksomheden har flere end 100 ansatte.

Arla Foods Inc. markedsfører brands som Denmark's Finest (gul ost), Rosenborg (blåskimmel), Mediterra (feta), Dofino (havarti, edam og gouda-ost fra mejeriet i Wisconsin) og selvfølgelig Lurpak smør.
 

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager