Pressemeddelelse

Ingen fyringer foreløbig

Selv om produktionen på grund af boykotten er standset helt eller delvist på flere af Arlas driftssteder, er der endnu ikke fyret medarbejdere.

Onsdag eftermiddag indgik- Mejeribrugets Arbejdsgiver-forening og fagforeningerne NNF, 3F og DFF/DMF en aftale om medarbejdernes situation.

Bislev Mejeri er hårdest ramt. Mejeriet har kun brug for ca. 25 medarbejdere til klare den produktion af Apetina til Skandinavien, der fortsætter. Derfor bliver 101 ud af de i alt 160 medarbejdere fredag sendt hjem uden løn i indtil 10 uger. Medlemmer af HK og Dansk Metal indgår ikke i aftalerne. Hvis situationen ikke er blevet normal i løbet af denne periode, skal der finde en ny drøftelse sted, og afskedigelser kan komme på tale.

På Akafa bliver 79 medarbejdere berørt af en aftale om arbejdsdeling mellem medarbejderne, således at de skiftes til at klare de resterende arbejdsopgaver. Det er dog op til medarbejdere og ledelse at blive enige om, hvordan situationen skal håndteres. Denne ordning kan køre i 13 uger og skal derefter genforhandles.

De 1.200 medarbejdere i Mellemøsten forbliver indtil videre i deres job, dels for hurtigt at kunne starte produktionen op igen, hvis situationen skulle vende, dels for at holde kontakt til kunderne.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager