Pressemeddelelse

Apetina har slået sig fast hos forbrugerne


1. maj er det et år siden, at Arlas feta-varianter blev samlet under mærket Apetina. Danske forbrugere har taget det nye navn til sig og salget af feta stiger fortsat med 15 procent om året.

EF-domstolen har vedtaget, at det fra 15.oktober 2007 kun er feta, der er fremstillet i Grækenland af græsk fåre- og gedemælk, der må kaldes feta. Arla Foods har derfor indarbejdet et nyt navn, Apetina, som de danske forbrugere allerede har taget til sig. "Vi er meget glade for, at forbrugerne har taget så godt imod Apetina. Der sker en væsentlig udvikling lige nu, hvor feta bliver brugt til meget mere end salat. Derfor udvikler vi hele tiden nye produkter og lægger løbende friske opskrifter på den nye hjemmeside," fortæller Charlotte Richter Hollesen, som er Nordisk Brand Manager hos Arla Foods.

Apetina har netop vundet over en række fetaprodukter fra Grækenland og resten af verden og fået guldmedalje ved World Cheese Awards 2007 i London.

Arla Foods fejrer årsdagen og den flotte guldmedalje ved at åbne et nyt website (som er tilgængeligt fra midten af maj) med inspiration til sommerens lette lækkerier: www.arla.dk/apetina.

Apetina fås fra 1. maj også i to fedtfattige varianter med kun 3% fedt: naturel og med hvidløg & persille.

Ligesom det er tilfældet med koldskål stiger salget af Apetina kraftigt de kommende måneder, i takt med at temperaturen kravler til vejrs.



Tips - Apetina sætter sommersmag på:


· Madbrød og bagværk: drys Apetina og oliven skåret i skiver i dejen til picnicbollerne.
· Pizza: i stedet for revet ost som topping.
· Dressing/Dip: blend Apetina med creme fraiche og krydderurter.
· Varm pasta: med f.eks. grillede squash og peberfrugter.
· Pesto: blend Apetina med f.eks. frisk basilikum.
· Farsretter: rør små Apetina tern i frikadelledejen, drys tern i lasagnen.
· Madtærter: drys Apetina i tærter med f.eks. broccoli eller tomat og forårsløg.
· Frugt: anret Apetina og vandmelon på et fad, drys ristede græskarkerner og dryp lidt balsamico-sirup henover.

Læs mere her.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager