Apetina har slået sig fast hos forbrugerne

Læs tid
1 min
Publiceret
17 april 2007
Kontaktpersoner:
Skrevet af

  1. maj er det et år siden, at Arlas feta-varianter blev samlet under mærket Apetina. Danske forbrugere har taget det nye navn til sig og salget af feta stiger fortsat med 15 procent om året.

EF-domstolen har vedtaget, at det fra 15.oktober 2007 kun er feta, der er fremstillet i Grækenland af græsk fåre- og gedemælk, der må kaldes feta. Arla Foods har derfor indarbejdet et nyt navn, Apetina, som de danske forbrugere allerede har taget til sig. "Vi er meget glade for, at forbrugerne har taget så godt imod Apetina. Der sker en væsentlig udvikling lige nu, hvor feta bliver brugt til meget mere end salat. Derfor udvikler vi hele tiden nye produkter og lægger løbende friske opskrifter på den nye hjemmeside," fortæller Charlotte Richter Hollesen, som er Nordisk Brand Manager hos Arla Foods.

Apetina har netop vundet over en række fetaprodukter fra Grækenland og resten af verden og fået guldmedalje ved World Cheese Awards 2007 i London.

Arla Foods fejrer årsdagen og den flotte guldmedalje ved at åbne et nyt website (som er tilgængeligt fra midten af maj) med inspiration til sommerens lette lækkerier: www.arla.dk/apetina.

Apetina fås fra 1. maj også i to fedtfattige varianter med kun 3% fedt: naturel og med hvidløg & persille.

Ligesom det er tilfældet med koldskål stiger salget af Apetina kraftigt de kommende måneder, i takt med at temperaturen kravler til vejrs.


Tips - Apetina sætter sommersmag på:

· Madbrød og bagværk: drys Apetina og oliven skåret i skiver i dejen til picnicbollerne.
· Pizza: i stedet for revet ost som topping.
· Dressing/Dip: blend Apetina med creme fraiche og krydderurter.
· Varm pasta: med f.eks. grillede squash og peberfrugter.
· Pesto: blend Apetina med f.eks. frisk basilikum.
· Farsretter: rør små Apetina tern i frikadelledejen, drys tern i lasagnen.
· Madtærter: drys Apetina i tærter med f.eks. broccoli eller tomat og forårsløg.
· Frugt: anret Apetina og vandmelon på et fad, drys ristede græskarkerner og dryp lidt balsamico-sirup henover.

Læs mere her.

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 8000 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Luxembourg og Holland. Arla Foods er en af de førende aktører inden for den internationale mejeriverden, med kendte mærker som Arla®, Lurpak®, Puck® og Castello®. Arla Foods fokuserer på at levere mejeriprodukter fra bæredygtigt landbrug og drift, og er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Arla Pressevagt Kun henvendelser fra pressen.
Bjarke Munk Kamstrup
Bjarke Munk Kamstrup Pressechef bjaka@arlafoods.com +45 2452 6956
Jonas Barfoed
Jonas Barfoed Pressemedarbejder jbark@arlafoods.com +45 9131 1260
Susie Munk Jensen
Susie Munk Jensen PR & Communication Manager susie.jensen@arlafoods.com +45 24640663