Pressemeddelelse

Arla Foods sparer på energien

I Sverige deltager Arla Foods i et energiprojekt, hvor man ved at sænke energiforbruget og øge effektiviteten vil opnå en millionbesparelse. Tiltagene er et led i Arla Foods’ miljøplan, hvor målet er at mindske forbruget af både vand og energi med fem procent inden 2010.

Arla Foods’ anlæg i Sverige blev sidste år som et led i et projekt for energieffektivisering iværksat af de svenske energimyndigheder certificeret efter et såkaldt energistyringssystem. Certificeringen indebærer, at Arla ikke skal betale en energiskat på el på 0,4 øre/kWh, svarende til en besparelse på ca. 800.000 kr om året.

"Sammen med de effektiviseringer, som vi har gennemført, og som vi vil gennemføre i de fem år, som programmet varer, er vores mål at spare godt 11 millioner kr. om året, når projektet er afsluttet", siger Lars-Erik Stöllman, projektleder inden for energi og miljø i Corporate Quality & Environment, Health & Safety.

Arla Foods’ anlæg i Gøtene var det første anlæg, der blev energicertificeret. Et af de tiltag, som Götene gennemførte, var at installere sektioneret belysning på kølelageret i stedet for at tænde alle lys. Det giver energibesparelse i form af færre tændte lamper, men det resulterer også i et mindre kølebehov. Tilsammen gennemførte Götene energibesparelser svarende til godt 400.000 kr, samt yderligere 185.000 kr i sparet energiskat.

På Linköping Mejeri har man i løbet af tre år sænket energiomkostningerne med knapt 5 millioner kr, blandt andet ved at mindske svindet og vandforbruget.


Fakta/Arla Foods og miljøet
 

  • Arla Foods har i 2006 udarbejdet en miljøplan frem mod 2010 med det formål at mindske forbruget af vand og energi: Såvel vandforbruget som energiforbruget skal reduceres med fem procent.
  • Mejeriernes vandforbrug er løbende blevet reduceret dels ved at øge brugen af genbrugsvand, og dels ved at mejerierne er opmærksomme på at få bedre miljøvaner.
  • I produktionen har investeringer i ny teknologi og mere fokus på omkostningsbesparelser skåret omkring fem procent af energiforbruget og derved betydet en reduktion i udslippet til luften af CO2 og NOx.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager