Pressemeddelelse

Arla satser stort i Algeriet

Efter etableringen i Kina er Arla nu klar med sin næste store strategiske satsning på mælkepulverområdet. For et par dage siden ankom selskabets varemærke Dano i butikkerne i Algeriet, som er et af verdens største markeder for mælkepulver.


Brand Manager Michael Lundtoft, Executive Director Frede Juulsen og Region Manager Niels Erik Larsen.

”Algeriet er, ligesom resten af Nordafrika, et kraftigt voksende marked, som er havnet i skyggen af udviklingen i Asien. Landet har et stort mælkeforbrug, og landets egen nationale produktion kan ikke tilfredsstille efterspørgslen. Vi ser derfor store muligheder for at skabe en god forretning,”  siger Frede Juulsen, der er ansvarlig for Arlas mælkepulverforretning.

Satsningen i Algeriet er et forsøg på i så høj udstrækning som muligt at anvende mælkepulver til lønsomme varemærke-produkter frem for til bulk. Dano ankom for få dage siden i butikkerne i hovedstaden Algier og er nu på vej til storbyerne Oran og Setif. Lanceringen bliver i begyndelsen af marts efterfulgt af en reklamekampagne, som omfatter TV, radio, aviser og plakater på bybusser. Samtidigt skal 90.000 produktprøver deles ud. Kampagnen fokuserer på sund kost for hele familien.

”Uanset om du er forælder i Sverige, Danmark eller nogen anden del af verden, så har du samme indstilling: Du vil have tryghed, og du gør alt, hvad du kan, for dine børns udvikling,” siger Frede Juulsen.
”Vi kan bidrage til netop dette med vores fokus på fødevaresikkerhed og vores produkters høje kvalitet. Jeg er overbevist om, at vi med vores ekspertise vil udvikle hele markedet – og det i et land, hvor mælkepulver er lige så vigtigt som frisk mælk er i Skandinavien.”

Algeriets mælkeforbrug øges årligt med otte procent og ligger i dag på cirka 3,5 milliarder kilo (til sammenligning forbruges der årligt cika 0,5 milliarder kilo drikkemælk i Danmark og cirka 0,9 milliarder kilo i Sverige). Detailindpakket varemærkepulver udgør cirka 0,6 milliarder kilo, hvilket gør Algeriet til et af verdens fem største markeder for mælkepulver. Den lokale produktion kan dog kun tilfredsstille cirka 10 procent af efterspørgslen. I takt med at det algeriske marked igennem de seneste år er blevet mere tilgængeligt, har flere internationale aktører etableret sig i landet. Såvel internationale som afrikanske leverandører køber normalt mælkepulver fra forskellige dele af verden og markedsfører det under egne varemærker. ”Arla er unikke på markedet, fordi selskabet ejes af mælkebønder,” siger Anwar Mahfoudhi, som er ansvarlig for Arlas forretning i Algeriet.
”Vores mælkepulver kommer altid fra vores egne køer, og produceres altid på de samme mejerier. Det betyder, at vi kan garantere en kontinuerlig og høj kvalitet. Kombinationen af den mere end 100 år lange historie og en innovativ fremtoning er andre vigtige faktorer, som gør, at vi tror på fremgang for Arla i Algeriet.”


De første Dano-produkter aflæsses, i alt 11 containere.



Anwar Mahfoudhi, ansvarlig for Arla Foods Ingredients i Algeriet.



FAKTA Algeriet har 32,9 millioner indbyggere. Landet er derudover det næststørste i Afrika og er fem gange større end Sverige og 55 gange større end Danmark BNP i Algeriet øges med 5,5 procent – til sammenligning øges Danmarks med 3,2 procent og Sveriges med 2,7 procent. Landet har stor adgang til olie og naturgas. Arla Foods Ingredients har fem ansatte i Algeriet. Kontoret ligger i Algier. Selskabet har desuden en partner, DIMO, som har ansvaret for distribution og salg. Dano markedsføres i 500 g bag-in-box samt 125 g poser. Produkterne produceres på Akafa i Danmark. Dano er Arlas regionale varemærke for mælkepulver i Mellemøsten og Afrika. Milex er det globale mærke, som sælges i den øvrige del af verden. Den eneste forskel på de to produkter er navnet. Dog er der en større variation af udbuddet i Asien.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager