Pressemeddelelse

Flere Arla-mejerier strejker

Arbejdsnedlæggelsen på Esbjerg Mejeri fortsætter torsdag, og fra morgenstunden blokeres mejeriet af de strejkende medarbejdere. Strejken har desuden torsdag morgen bredt sig til Holstebro Flødeost, Hjørring Mejeri, AKAFA i Nordjylland, Hoco i Holstebro, samt Hobro Mejericenter og Friskvareterminal. Sidstnævnte driftssted distribuerer normalt varer til Arla Foods' kunder i Nordjylland.

Strejkerne finder sted som reaktion på en personalesag om fællestillidsmanden på Esbjerg Mejeri, der er suspenderet pga. brud på arbejdspladsens retningslinjer for udstempling. Sagen blev behandlet på et mæglingsmøde onsdag af repræsentanter fra Arla Foods, Mejeriernes Arbejdsgivere samt NNF.

Mod forventning kunne der ikke opnås enighed i på mødet, som varede fra morgen til aften, og derfor skal sagen nu videreføres ved en faglig voldgift.

Arbejdsgiverforeningen fastholdt, at der forelå tvingende årsager til afskedigelse af fællestillidsmanden, hvilket NNF er uenige i. Forbundet kræver desuden, at fællestillidsmanden vender tilbage til arbejdspladsen.

Medarbejderne på Esbjerg Mejeri har nedlagt arbejdet siden torsdag i sidste uge. Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig, og medarbejderne blev i weekenden pålagt af deres faglige organisationer at genoptage arbejdet.

Esbjerg Mejeri har 195 medarbejdere og producerer langtidsholdbare produkter som supper, saucer og kakaomælk.

Udover medlemmer af NNF omfatter strejken på Arla-mejeriet også medarbejdere fra forbundene HK, Dansk Metal og Elektrikerforbundet.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef

Carina Østergaard
Primær kontaktperson

Carina ØstergaardPR Manager

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder