Pressemeddelelse

Produktionen i Argentina udvides

Arla Foods Ingredients tager nu næste store skridt i Argentina, hvor omkring 100 mio. kr investeres i ny teknologi samt udvidelse af den i forvejen lønsomme fabrik i det sydamerikanske land.

Arla Foods Ingredients' produktionsanlæg i Argentina.På anlægget i Argentina fremstilles højtforædlet valleproteinpulver, der afsættes som ingredienser hovedsageligt til mejeri- og bageribranchen. Men det er kun 30 procent af råvaren - valle - der i dag kan udnyttes i denne produktion. Den store mængde, der bliver til overs - permeat - bliver i dag til dyrefoder i flydende form.

"Investeringen betyder, at vi vil kunne forædle 100 procent af råvaren i stedet for kun 30 procent. Hidtil har det været svært at fremstille vallepermeatpulver af høj kvalitet, eftersom det er meget følsomt over for fugt. Men siden vi byggede fabrikken, er der udviklet ny teknologi, som løser det problem. Vi forventer, at det på sigt skal give en væsentligt større indtjening," siger Henrik Andersen, der er chef for den del af Arla Foods Ingredients, der arbejder med valleproteiner.

For at kunne tørre permeatet skal der bygges yderligere et spraytårn. De pulverprodukter, der skal fremstilles her, skal sælges som ingredienser til fødevareindustrien i først og fremmest Sydamerika. Produktionen forventes at gå i gang i efteråret 2009.

"Sammenlignet med det valleproteinpulver, som vi allerede fremstiller, bliver vallepermeatpulveret et standardprodukt, men det er betydeligt mere lønsomt end dyrefoder," siger Henrik Andersen.

Virksomheden i Argentina drives af Arla Foods og det argentinske mejeriselskab SanCor. I år kan dette samarbejde fejre fem-års jubilæum, og det med et resultat, der ligger langt over det forventede - ikke mindst takket være de høje verdensmarkedspriser.

"Vi ser nu, at priserne for proteiner dykker en anelse. Men vores valleproteinprodukter er af en sådan kvalitet, at vi fortsat skal kunne ligge på et relativt højt prisniveau. Og når vi nu også får mulighed for at forædle permeatet, styrkes vores konkurrenceevne yderligere," siger Henrik Andersen.


Fakta: Produktionen af valleproteiner i Argentina

Fabrikken: Ligger i Porteña på den argentinske højslette - pampassen, cirka 600 kilometer nordvest for Buenos Aires
Ansatte: Cirka 100 medarbejdere på fabrikken
Produktion: Cirka 600 mio. kg valle årligt
Omsætning: 330 mio. kr.
Kunder: i Sydamerika, Mellemøsten, Fjernøsten, samt Australien og New Zealand

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager