Pressemeddelelse

Arla i samarbejde med norske Tine

Arla Foods indgår samarbejde med det norske mejeriselskab Tine om produktion og afsætning af valleproteiner til fødevareindustrien uden for Europa.

Samarbejdet indebærer, at Tine investerer 300 mio. norske kr. i et anlæg til fremstilling af valleproteinkoncentrat. Arla Foods tilbyder know-how i forbindelse med etableringen og skal desuden stå for afsætningen af valleproteinkoncentratet til fødevareindustrien uden for Europa.

Gennem de seneste 25 år har Arla Foods opbygget en global forretning inden for valleproteiner og mælkeproteiner, og væksten er så høj, at man vil tilføre råvare fra eksterne producenter. Samarbejdet med Tine giver adgang til yderligere cirka 10 procent valleproteinkoncentrat i forhold til den nuværende afsætning.

"Vi er meget glade for samarbejdet med Tine. Arla kan bidrage med etablerede salgskanaler i en international salgsorganisation, og samarbejdet giver begge virksomheder adgang til et produkt, der kan øge indtjeningen og skabe vækst," siger Jais Valeur, chef for Global Ingredients.

Arla Foods har i forvejen produktion af valleproteinkoncentrat i Danmark, Tyskland og Argentina.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.