Pressemeddelelse

Fransk kultur i Storbritannien

Arla Foods har som de første i Storbritannien startet produktion af creme fraiche i større skala.


Produktionen gik i gang i april på Northallerton Mejeri i det nordlige Yorkshire efter en investering på ca. 10 mio. kr. i produktionsudstyr og udvikling af det nye produkt. Forud for lanceringen er der foretaget omfattende tests for at udvikle en creme fraiche, der ikke er alt for syrlig til briternes smagsløg.

"Briter kan typisk ikke lide stærk smag, så derfor måtte produktet ikke være alt for syrligt," siger innovationschef Ricky Wilson, der under udviklingsarbejdet har besøgt Brabrand Mejeri.


Fransk inspiration. Stephen Makin, Emma Chincken og Yvonne Groves fra Arla Foods' mejeri Northallerton Creamery i det nordlige Yorkshire har fundet det franske look frem for at fejre, at anlægget nu fremstiller den oprindeligt franske klassiker creme fraiche.

I Storbritannien importeres creme fraiche normalt fra oprindelseslandet Frankrig. Arla Foods er de første i Storbritannien, der fremstiller creme fraiche lokalt i stor skala. Sidste år lancerede Arla Foods et lignende syrnet produkt på det britiske marked.

"Salget af syrnede mejeriprodukter stiger med 10 procent om året, og creme fraiche er blevet et populært alternativ til piskefløde i madlavningen," siger varemærkeansvarlig Claire Caley.


Arla Foods' creme fraiche afsættes til butikskæderne Tesco og Asda. Salget forventes at blive omkring 7 mio. liter årligt.


Fakta
- På det danske og svenske marked fandt creme fraiche for alvor indpas i begyndelsen af 1980'erne.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager