Pressemeddelelse

Ny emballage skal skåne miljøet

Karolines Køkken lancerer den 15. april en ny emballage til creme fraiche 18 % 500 g. Emballagen er mere klimavenlig og nemmere at åbne.


Det kendte og aflange creme fraiche-bæger bliver i fremtiden et sjældnere syn i køledisken. Den 15. april udkommer 18 %-creme fraichen fra Karolines Køkken nemlig i en ny og mere miljøvenlig emballage: Et rundt bæger med samme indhold.

Skiftet til den nye type emballage betyder, at Arla Foods, som står bag Karolines Køkken, kan reducere sin CO2-udledning med 79 ton om året. Det svarer til den mængde CO2, som to distributionsbiler udleder på et år.

Der går dels betydelig mindre mængde plast til fremstillingen af de nye bægre, og dels vil oblaterne – som sidder inden under lågene – fremover blive lavet af plast i stedet for aluminium.

Det nye klima-venlige bæger.

Det nye creme fraiche-bæger gør det samtidig nemmere for mennesker med nedsat kraft i fingrene at åbne emballagen. Forsøg med nye typer af emballager har nemlig vist, at plast-oblaten ikke går så nemt i stykker og er nemmere at åbne for eksempelvis gigtramte og ældre mennesker.

Arla Foods vil på verdensplan reducere sin CO2-udledning med 25 % inden 2020. Det skal ske ved at reducere CO2-udledningen, som stammer fra produktion, transport og emballage.

Det gamle bæger.
Skiftet til det nye creme fraiche-bæger er et led i Arlas klimaplan, som også omfatter et emballage-skifte blandt koncernens øvrige mærker inden for creme fraiche. Det er således ambitionen fremover at kunne tilbyde kunder og forbrugere mere klimavenlige produkter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark