Pressemeddelelse

Arla Foods vil bygge verdens største konsummælksmejeri i England

Arla Foods UK sætter nu gang i et forprojekt om at bygge et helt nyt mejeri med kapacitet til en mia. kg mælk. Det nye supermejeri skal i givet fald ligge i udkanten af London.

Projektet skal ses som en opfølgning på Arla Foods’ allerede annoncerede ambition om at investere yderligere i England som en del af virksomhedens vækststrategi i landet.

Det mest effektive og miljøvenlige mejeri i verden
Mejeriet vil blive det største og mest teknologisk avancerede konsummælksmejeri i verden, og det giver Arla Foods mulighed for at skabe yderligere vækst i på det engelske konsummælksmarked. Mejeriet ventes at stå færdigt i 2012 og vil være helt i særklasse, når det gælder effektivitet og miljømæssige standarder.
Det forventes, at mejeriet vil beskæftige ca. 500 ansatte inden for produktion, distribution og administration.

Langsigtet og bæredygtig fremtid i UK
“Arla Foods bygger en langsigtet og bæredygtig fremtid på det britiske marked, som etableringen af det nye mejeri også viser. Mejeriet skal bygges med den mest moderne teknologi og være det mest effektive og miljøvenlige mejeri i verden,” siger koncerndirektør Peter Lauritzen, Arla Foods UK.

“Projektet er nu begyndt, og vi er netop ved at lægge sidste hånd på udvælgelsen af en byggegrund. De detaljerede planer vil blive præsenteret for Arla Foods’ bestyrelse i den første del af 2010. Vi har allerede et førende mejerianlæg i Stourton, Leeds, og det nye mejeri vil være i en hel ny liga, når det gælder produktion af mejeriprodukter.”
 

Fakta

  • Arla Foods’ nye planlagte mejeri i Storbritannien vil få en kapacitet på 1 mia. kg mælk, hvilket svarer til en femtedel af årsforbruget I landet. Mejeriet vil kunne forsyne Londons 11 mio. mennesker med mælk hver dag
  • Arlas planlagte mejeri vil få en kapacitet som er fire gange så stor som Slagelse Mejeri. 

Yderligere information

Astrid Gade Nielsen, Director Group Communications

Phone: +45 89 38 10 09


Download billeder til print

 


Arla UK Links

Arla Foods dairies in UK
Sustainability overview

www.arlafoods.co.uk
Arla's products in the UK

 

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPressechef for Arla i Danmark

Arla Danmark

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal pressechef

Arla Group