Pressemeddelelse

Fremtidens miljøvenlige mælkekarton

Du kan nu være med til at vælge fremtidens miljøvenlige mælkekarton. Fra uge 7 til uge 12 fås Harmonie® mælken nemlig i to nye og mere miljøvenlige mælkekartoner. Giv os din mening om kartonerne!

Din og andre forbrugeres stemme kan være med til at afgøre, om Arla i fremtiden vil sælge mælk, fløde og yoghurt i mere miljøvenlige kartoner. Mælkekartonerne er på prøve i butikkerne fra og med mandag den 9. februar og seks uger frem.

Giv os din mening!
Under hele perioden kan du gå ind på arla.dk og kommentere på de nye kartoner. Vi vil fx gerne høre din mening om kartonens udseende, og om den fungerer ligeså godt som de kartoner, der allerede er på markedet.

Når perioden er slut, samler vi alle erfaringer og finder frem til, om en eller begge kartoner er fremtidens bedste bud på en mere miljøvenlig emballage til mælk og andre mejeriprodukter.

Mere miljøvenlig
Mælkekartonerne, som er på prøve, har en lavere vægt og er derfor mere miljøvenlige. Der går mindre pap til fremstillingen af kartonerne, ligesom de fremstilles under en lavere miljøbelastning.

Det inderste lag pap i den ene karton er eksempelvis ikke bleget. Derfor vil kartonerne se brune ud indeni – sådan som mange forbrugere vil genkende det fra ublegede te- og kaffefiltre.

Bliver de nye kartoner taget i brug på både mælk, fløde og yoghurt, vil Arla kunne reducere sin CO2-udledning med 4.400 tons CO2 om året. Det svarer til den mængde CO2, som en almindelig vaskemaskine udleder ved 12 millioner vaske.
 

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.