Pressemeddelelse

Topkokke dyster i nordisk gastronomi

Ti kokke fra den absolutte elite inden for nordisk gastronomi dyster onsdag den 25. februar om Det nordiske Mesterskab for kokke, også kaldet Nordic Challenge. Konkurrencen skal vise hele verden, hvad det nye nordiske køkken kan, når det er allerbedst.

Dommere og tilskuere bliver vidner til en sand opvisning i nordisk gastronomi, når ti af Nordens dygtigste kokke – to fra hvert af de nordiske lande –  onsdag konkurrerer om den prestigefyldte pris Nordic Challenge.

Under konkurrencen vil kokkene udelukkende bruge råvarer fra Norden, herunder mejeriprodukter fra Arla Foods.
”Nordic Challenge er en måde, hvorpå vi kan fremme de nordiske produkters mangfoldighed og fremvise den renhed, friskhed og enkelhed, som vi forbinder med vores region. Derfor deltager vi fra Arlas side sammen med andre nordiske fødevareprocenter,” siger John Gynther fra Arla Foods.

Håndplukket til konkurrencen
Det er to af Danmarks mest anerkendte kokke, Erwin Lauterbach fra Restaurant Saison i Hellerup, og Hans Beck Thomsen, tidligere Henne Kirkeby Kro, som står bag konkurrencen i et tæt samarbejde med Danish Crown og Arla Foods.

Sammen med erfarne norske, finske, svenske og islandske kokke har de igen i år håndplukket de ti deltagere til konkurrencen.

”Norden er for alvor kommet på det gastronomiske verdenskort. Hvor vi for ti år siden sjældent oplevede, at der blev talt om Norden i gastronomisk sammenhæng, så valfarter folk fra hele verden i øjeblikket til Norden for på restauranter at se og opleve, hvad det er, vi kan,” siger John Gynther.

Nordic Challenge afvikles i forbindelse med Fødevaremessen Tema2009 i Bella Center.
Fra Danmark deltager Thorsten Schmidt fra Restaurant Malling & Schmidt og Torsten Vildgaard fra Restaurant Noma. Der sidder desuden en dansker ved dommerbordet, nemlig Rasmus Grønbech.


Andre aktiviteter på Tema 2009:

  • I forbindelse med Fødevaremessen Tema 2009 støtter Arla Foods også Årets Kok og Årets Tjener
  • Arla Foods støtter også DM i barista (kaffe-tjenere)
  • Årets ostetjener er allerede kåret. Det blev Thilde Maarbjerg, 
  • Restaurant Kong Hans Kælder

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonGlobal Pressechef

(kun henvendelser fra pressen)

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.