Pressemeddelelse

Nye Arla obligationer solgt til værdi af 1,5 milliarder SEK

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

For at udnytte en bredere platform for finansiering og for at refinansiere dele af Arlas eksisterende bankgæld har Arla endnu en gang givet professionelle investorer mulighed for at investere i selskabet via obligationer til en samlet værdi af 1,5 mia. svenske kr. med en løbetid på fem år. Obligationerne noteres på Irish Stock Exchange.

Obligationerne supplerer øvrige finansieringskilder såsom andelshaverkonsolidering, realkreditlån og banklån.

Obligationerne er solgt gennem Handelsbanken Capital Markets og Nordea Markets og er udstedt under Arlas Euro Medium Term Note (EMTN) program, der muliggør en mere aktiv brug af obligationer.

Udstedelsen påvirker ikke Arlas ejerstruktur og status som landmandsejet andelsselskab.

Fakta
Arla har udstedt to typer af obligationer. Den ene er fastforrentet og giver en årlig kupon på 2.625%. Den anden er variabelt forrentet (Stibor + 1,15%). Udstedelsen er i svenske kroner og minimum investeringsstørrelse er 1 mio. svenske kroner. Alle obligationer er solgt i markedet.

 

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.600 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager