Pressemeddelelse

Peter Giørtz-Carlsen afløser Peter Lauritzen i Storbritannien

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Peter Lauritzen har valgt at træde tilbage som koncerndirektør for Arlas britiske forretning og erstattes af nuværende koncerndirektør i Arla Danmark, Peter Giørtz-Carlsen, med effekt 1. august 2014.

Peter Lauritzen, som med stor succes har ledt Arlas britiske forretning i de sidste seks år, har besluttet at træde tilbage som koncerndirektør. Han vil i stedet påtage sig særlige opgaver for Arlas globale forretning med reference til adm. direktør Peder Tuborgh i et års tid, inden han går på pension i løbet af 2015.

”Peter Lauritzen har haft en flot karriere i Arla Foods og har ydet en uvurderlig indsats i løbet af hans 44 år i selskabet. Han har haft en betydelig indflydelse på den udvikling og vækst, Arla har gennemgået, og under sin tid i Storbritannien har han spillet en meget vigtig rolle i udviklingen af Arla som et europæisk andelsselskab. Hans erfaring og energi vil blive savnet i koncernledelsen, og jeg ønsker at takke ham for alt, hvad han har givet til Arla,” siger adm. direktør Peder Tuborgh.

Peter Lauritzen udtaler om sin beslutning:

”Efter fire årtier i Arla føler jeg nu, at det er det rigtige tidspunkt at forberede min kommende pension. Jobbet som koncerndirektør i Storbritannien har været et af højdepunkterne i min karriere. Det har været en spændende opgave at integrere 2.800 britiske landmænd ind som medejere af selskabet, at åbne verdens største konsummælksmejeri i Aylesbury og varetage de vigtige relationer til vores kunder på Arlas største marked.”

En afløser med drivkraft
Peter Lauritzen træder tilbage som koncerndirektør i Arla UK med effekt 1. august 2014, hvor han erstattes af den nuværende koncerndirektør i Arla Danmark, Peter Giørtz-Carlsen.

”Jeg er begejstret over, at Peter Giørtz-Carlsen har sagt ja til jobbet som koncerndirektør i Storbritannien. Han har erfaring med rollen som topchef og er med sin drivkraft og grundighed en af vores dygtigste forretningsmænd og ledere i koncernen. Jeg er overbevist om, at han vil kunne videreudvikle vores britiske forretning og bygge ovenpå den succes, hans forgænger har skabt,” siger Peder Tuborgh.

Peter Giørtz-Carlsen udtaler:

”Det er et privilegie for mig at blive en del af Arlas britiske forretning på et dynamisk og spændende marked med mange muligheder. Arla har allerede opnået mange milepæle i Storbritannien, og jeg ser frem til opgaven med at lede forretningen videre mod nye mål. Jeg har sat stor pris på den tid, jeg har haft i spidsen for Arla Danmark, hvor vi er lykkedes med at skabe endnu stærkere relationer til kunderne og forbrugerne og har skabt vækst for Arlas andelshavere.”

Peter Giørtz-Carlsen fortsætter som koncerndirektør for Arla Danmark frem til udgangen af juli måned. Processen med at finde hans afløser er sat i gang.

Arlas omsætning i Storbritannien var 19,2 milliarder DKK i 2013.
Arlas omsætning i Danmark var 6,6 milliarder DKK i 2013.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.600 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt(kun journalister/presse)

Åse Andersson
Primær kontaktperson

Åse AnderssonPressechef

Presseansvarlig i Danmark (kun henvendelser fra pressen).

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer