Pressemeddelelse

Peter Giørtz-Carlsen afløser Peter Lauritzen i Storbritannien

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Peter Lauritzen har valgt at træde tilbage som koncerndirektør for Arlas britiske forretning og erstattes af nuværende koncerndirektør i Arla Danmark, Peter Giørtz-Carlsen, med effekt 1. august 2014.

Peter Lauritzen, som med stor succes har ledt Arlas britiske forretning i de sidste seks år, har besluttet at træde tilbage som koncerndirektør. Han vil i stedet påtage sig særlige opgaver for Arlas globale forretning med reference til adm. direktør Peder Tuborgh i et års tid, inden han går på pension i løbet af 2015.

”Peter Lauritzen har haft en flot karriere i Arla Foods og har ydet en uvurderlig indsats i løbet af hans 44 år i selskabet. Han har haft en betydelig indflydelse på den udvikling og vækst, Arla har gennemgået, og under sin tid i Storbritannien har han spillet en meget vigtig rolle i udviklingen af Arla som et europæisk andelsselskab. Hans erfaring og energi vil blive savnet i koncernledelsen, og jeg ønsker at takke ham for alt, hvad han har givet til Arla,” siger adm. direktør Peder Tuborgh.

Peter Lauritzen udtaler om sin beslutning:

”Efter fire årtier i Arla føler jeg nu, at det er det rigtige tidspunkt at forberede min kommende pension. Jobbet som koncerndirektør i Storbritannien har været et af højdepunkterne i min karriere. Det har været en spændende opgave at integrere 2.800 britiske landmænd ind som medejere af selskabet, at åbne verdens største konsummælksmejeri i Aylesbury og varetage de vigtige relationer til vores kunder på Arlas største marked.”

En afløser med drivkraft
Peter Lauritzen træder tilbage som koncerndirektør i Arla UK med effekt 1. august 2014, hvor han erstattes af den nuværende koncerndirektør i Arla Danmark, Peter Giørtz-Carlsen.

”Jeg er begejstret over, at Peter Giørtz-Carlsen har sagt ja til jobbet som koncerndirektør i Storbritannien. Han har erfaring med rollen som topchef og er med sin drivkraft og grundighed en af vores dygtigste forretningsmænd og ledere i koncernen. Jeg er overbevist om, at han vil kunne videreudvikle vores britiske forretning og bygge ovenpå den succes, hans forgænger har skabt,” siger Peder Tuborgh.

Peter Giørtz-Carlsen udtaler:

”Det er et privilegie for mig at blive en del af Arlas britiske forretning på et dynamisk og spændende marked med mange muligheder. Arla har allerede opnået mange milepæle i Storbritannien, og jeg ser frem til opgaven med at lede forretningen videre mod nye mål. Jeg har sat stor pris på den tid, jeg har haft i spidsen for Arla Danmark, hvor vi er lykkedes med at skabe endnu stærkere relationer til kunderne og forbrugerne og har skabt vækst for Arlas andelshavere.”

Peter Giørtz-Carlsen fortsætter som koncerndirektør for Arla Danmark frem til udgangen af juli måned. Processen med at finde hans afløser er sat i gang.

Arlas omsætning i Storbritannien var 19,2 milliarder DKK i 2013.
Arlas omsætning i Danmark var 6,6 milliarder DKK i 2013.

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.600 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager

Download Billeder & Videoer