Pressemeddelelse

Arla og Bilka vil indsamle en halv million plastiklåg til genbrug

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

For tredje år i træk går Arla og Bilka sammen om en landsdækkende indsamling af plastiklåg fra mælkekartoner, så de kan blive genanvendt frem for at ende på forbrændingen. Danmarks Naturfredningsforening støtter op om samarbejdet, som kan være med til at sætte mere fokus på genanvendelse af plastik i husholdningerne og reducere plastikspildet.

Affald har masser af anvendelsesmuligheder, og det sætter Arla og Bilka igen i år fokus på i en fælles indsamling af plastiklåg fra Arlas mælkeprodukter, så de kan blive genanvendt til bl.a. Arlas grønne mælkekasser.

Det er tredje år i træk, at Bilka tager imod plastiklågene, og ifølge Morten Wagner, der er varehuschef i Bilka Odense og ansvarlig for Bilkas CSR-samarbejder, støtter hypermarkedets kunder op om initiativet:

”Vi har efterhånden fået etableret en tradition, så danskerne ved, at de kan aflevere deres mælkelåg i Bilka. Vi ser både skoleklasser, institutioner og familier, som samler låg gennem længere tid og afleverer dem i Bilka. Det er vi utroligt glade for, da vi har mange kunder igennem vores butikker, så det er oplagt, at vi hjælper med at sikre, at en stor del af lågene genanvendes.”

Mere genanvendelse af plast er godt for klimaet

Ambitionen for årets indsamling er at overgå resultatet i 2016. Her afleverede danskerne knap en halv million plastiklåg fra Arlas mælkeprodukter i Bilkas 18 hypermarkeder rundt om i landet. Bilka Tilst i Aarhus var topscorer med 54.000 låg. Og jo flere låg danskerne samler ind i år, jo større bliver miljøgevinsten:

”Vi er rigtigt glade for, at Bilka igen vil være med til at samle lågene ind, så færre ender i forbrændingen. For emballage spiller en vigtig rolle i Arlas indsats for at reducere spild og gøre en grøn forskel. Vores Øko mælkekartoner er fremstillet af naturlige materialer, som mindsker CO2-udledningen med hele 20 pct. Og vores plastiklåg er lavet af fornybar plast, så de skærer også en luns af CO2-udledningen og kan bruges igen og igen. Derfor er det vigtigt, at vi får dem retur, og det håber vi, at forbrugerne vil hjælpe os med,” siger Jakob Knudsen, der er direktør i Arla Danmark.

Danskerne skal blive bedre til at genanvende plastik

Danmark er i dag det EU-land, der genanvender mindst plast fra husholdninger, og Danmarks Naturfredningsforening er derfor glade for indsamlingen af plastiklåg:

”Når plast genbruges, sparer vi både den olie og energi, der ellers skal bruges på at fremstille ny plastik, og vi undgår, at det ender som plastikspild i naturen, hvor det kan tage flere hundrede år, før det bliver nedbrudt. Vi håber, at indsamlingen kan være med til at sætte mere fokus på genanvendelsen af plastik ude i de danske hjem,” siger Sine Beuse Fauerby, Energi- og miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Indsamlingen af mælkelåg løber ind til april 2017 og kulminerer med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, som 183.000 danskere sidste år deltog i.

Sådan støtter du op om indsamlingen

Plastiklågene kan indleveres i alle landets Bilka hypermarkeder fra den 6. januar til og med 2. april 2017. Hvis du ikke bor i nærheden af en Bilka, men gerne vil sikre, at lågene genanvendes, kan du sortere dem til plastikaffald eller aflevere dem på genbrugspladsen.

Blandt de danskere, der støtter op om indsamlingen, trækker hvert Bilka hypermarked lod om et gavekort på 1.000 kr. pr. måned, mens indsamlingen står på. For hver fyldt pose får samlerne et lod til lodtrækningen om gavekortene. Bilka opfordrer også børnehaver, virksomheder og andre institutioner med et stort forbrug af mælkeprodukter til at deltage i indsamlingen.

 Her kan du indlevere dine plastiklåg:

A-Z Hjørring
A.F.Heidemannsvej 20
9800 Hjørring
Bilka Esbjerg
Stormgade 157
6715 Esbjerg N
Bilka Herning
Golfvej 5
7400 Herning

Bilka Hillerød
Slotsarkaderne 26
3400 Hillerød

Bilka Holstebro
Nyholmvej 20
7500 Holstebro

Bilka Horsens
Høegh Guldbergsgade 10
8700 Horsens

Bilka Hundige
Over Bølgen 1
2670 Greve

Bilka Ishøj
Ishøj Lille Torv 1
2635 Ishøj

Bilka Kolding
Skovvangen 40 - 42
6000 Kolding

Bilka Næstved
Næstved Storcenter 1
4700 Næstved

Bilka Odense
Niels Bohrs Alle 150
5230 Odense M

Bilka One Stop, Fields
Arne Jacobsens Allé 24
2300 København S

Bilka Skalborg
Hobrovej 450
9200 Aalborg Sv
Bilka Slagelse
Idagårdsvej 1
4200 Slagelse
Bilka Sønderborg
Grundtvigsalle 195
6400 Sønderborg
Bilka Tilst
Agerøvej 7
8381 Tilst
Bilka Vejle
Solkildealle 2
7100 Vejle
Bilka Viborg
Holstebrovej 79
8800 Viborg

_______________________________________________________________________________

Arla Foods er et internationalt mejeriselskab ejet af 12.700 landmænd fra Danmark, Sverige, Storbritannien, Tyskland, Belgien, Holland og Luxemburg. Arla Foods er en af de stærkeste aktører i den internationale mejeriverden, med et bredt sortiment af mejeriprodukter af højeste kvalitet. Velkendte mærker som Lurpak® og Castello® hører til Arla familien. Arla Foods er også verdens største producent af økologiske mejeriprodukter.

Skrevet af

Jesper Skovlund
Primær kontaktperson

Jesper SkovlundPR-chef, Arla Danmark

Kun henvendelser fra pressen.

Download Billeder & Videoer